چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

آزادی موقت دومعلم بازداشت شده در استان‌های خوزستان و فارس با قید وثیقه آزاد

0
1492

دو معلم بازداشتی به نام‌های پیروز نامی و محمدعلی زحمتکش که در آبان‌ماه سال جاری در جریان تحصن سراسری فرهنگیان توسط نیروهای امنیتی به ترتیب در استان‌های خوزستان و فارس بازداشت شده بودند، با قید وثیقه تا پایان مراحل دادرسی و بطور موقت آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه، ۱۰ آذرماه ۱۳۹۷، پیروز نامی و محمدعلی زحمتکش دو معلم و از بازداشت‌شدگان تحصن سراسری آبان‌ماه معلمان با قید وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. محمدعلی زحمتکش، فعال صنفی شیراز، پس از تحصن سراسری معلمان در روزهای سه‌شنبه ۲۲ و چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه، از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده‌ بود و پیروز نامی، در روز ۲۱ آبان‌ماه یک روز پیش از شروع دور دوم تحصن معلمان کشور توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت شده بود. در جریان تحصن سراسری معلمان دستکم ۱۳ معلم در استان‌های خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان، خوزستان و کردستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و حقوق بشر در ایران در گزارشی از بازداشت این شهروندان اطلاع رسانی نمود. علی کروشات، محمدرضا رمضان زاده، علی فروتن، حسین رمضان پور، امید شاه‌محمدی و حامد نرگسی دیگر معلمانی هستند که کماکان در بازداشت مانده‌ و از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.
پیش‌تر نیز ۶ تن از معلمان بازداشتی به نام‌های حمیدرضا رجایی، حسن جوهری، محمد (مصطفی) رباطی، سعید حق‌پرست، فاطمه بهمنی، محمد کرد ، با قرار وثیقه و یا کفالت تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند.

در همین رابطه در تاریخ ۲ آذرماه ۹۷ شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن بازداشت معلمین، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان بازداشتی شده بود.

انجمن صنفی معلمان کردستان نیز در تاریخ ۲۶ آبان ۹۷ با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن بازداشت، تهدید و احضار گسترده فعالان صنفی و معلمان خواستار توقف فشارهای قضایی و آزادی معلمین بازداشتی شده بود.

لازم به اشاره است که دور دوم تحصن سراسری معلمان طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان‌ماه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در شهرهای مختلف کشور صورت گرفت که در جریان آن تا کنون ۱۴ تن از معلمین و فعالین صنفی معلمان در استان‌های خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان و خوزستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این شورا پیش‌تر با صدور بیانیه‌ای ضمن انتقاد از اجرایی شدن طرح “معلم تمام وقت”، نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات صنفی فرهنگیان از سوی مسئولان در قوای سه‌گانه اعتراض کرده و از فرهنگیان کشور درخواست کرده بود تا در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان‌ماه در دفتر مدارس تحصن نمایند.

معلمان ایران مهرماه امسال نیز به مدت دو روز به تحصن مشابهی دست زده بودند.

ازجمله مطالبات فرهنگیان در این تحصن توقف پرونده‌سازی برای معلمان و آزادی معلمان زندانی بوده است، حقوق بشر در ایران، پیش‌تر در گزارشی به بررسی جامع وضعیت معلمانی که برای استیفای حقوق صنفی خود در عین حفظ استقلال از دستگاه حاکمه تلاش کرده و بسیاری از آنان متحمل حبس، اخراج و تبعید شده‌اند، پرداخته بود.

سرکوب فعالان صنفی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است.

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading