پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

دادگاه تجدیدنظر: تبرئه لیزا تیبیانیان, شهروند بهائی از اتهامات منتسبه

0
566

شعبه ۱۲ دادگاه تجدید نظر استان البرز، اتهامات مطروحه علیه لیزا تبیانیان در دادگاه بدوی را رد و حکم بر برائت این شهروند بهائی داد. این دادگاه با استناد به اینکه اساسا تبلیغ آئین بهائی تبلیغ علیه نظام نیست این شهروند بهائی را از این اتهام تبرئه کرده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۹۷، یک شهروند بهایی به نام لیزا تبیانیان در دادگاه تجدید نظر استان البرز از اتهامات مطروحه در دادگاه بدوی تبرئه شد. لیزا تبیانیان پیشتر از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. در بخشی از حکم صادره توسط شعبه ۱۲ دادگاه تجدید نظر استان البرز به ریاست قاضی علی بدری که اخیرا به لیزا تبیانیان ابلاغ شده، آمده است: “صرف تبلیغات جهت آیین بهاییت، تبلیغ علیه نظام تلقی نمی‌گردد و اساسا در قانون داشتن آئین بهاییت جرم‌انگاری به عمل نیامده است تا بتوان اشخاصی را تحت این اتهام تعقیب و مجازات نمود…”. در بخش دیگری از دادنامه صادره آمده است: “اساسا تبلیغات مذهبی، آن هم به نحوی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت آن قلمداد نگردد، جرم محسوب نگردیده و [جرم انگاشتن آن] مغایر با حقوق شهروندی مقید در قانون اساسی است”. این دادگاه بر این اساس حکم صادره در دادگاه بدوی را رد و حکم بر برائت لیزا تبیانیان داد. لازم به ذکر است که شعبه ۴ دادگاه انقلاب کرج در مردادماه سال جاری این شهروند بهایی را به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل ۷ ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.

خانم تبیانیان پیشتر در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۹۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۶ فروردین ماه ۹۶ با قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading