پنج‌شنبه، 16 بهمن 1404 12:04 قبل از ظهر
لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-XZO

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۵بهمن ماه ۱۴۰۴، ژاله روحزاد به تحمل حبس و منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، طی روزهای اخیر، ژاله روحزاد، فعال صنفی ـ مدنی، فرهنگی بازنشسته، ساکن تهران، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۸ ماه حبس و ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. 

براساس دادنامه صادره توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران؛ ژاله روحزاد، از بابت اتهام«فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری با احتساب روزهای بازداشت اولیه و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. 

جلسه دادرسی به کیفرخواست صادره بر علیه ژاله روحزاد در تاریخ ۹ دی ماه ۱۴۰۴، توسط قاضی ایمان افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، برگزار شده بود. 

پرونده سازی قضایی جدید بر علیه ژواله روحزاد، پس از آن صورت گرفته که منزل این فرهنگی بازنشسته در تاریخ ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی، تفتیش، و برخی لوازم شخصی ژاله روحزاد و همسر وی اسماعیل گرامی، توقیف شد و چندی بعد این فعال مدنی به شعبه بازپرسی در دادسرای نایحه ۳۳ تهران، احضار کیفرخواست وی تنظیم و این فرهنگی بازنشسته در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۴، به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، احضار شده بود. 

لازم به اشاره است، ژاله روحزاد، در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، به همراه شماری از فعالان کارگری و صنفی، هنگامی که برای دیدار با خدیجه پاک ضمیر، همسر محمد حبیبی به منزل وی رفته بودند پس از یورش ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و جهت بازجویی و تفهیم اتهام به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان از زندان اوین آزاد شد.

ژاله روحزاد، پیش از این هم در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری محاکمه و در تاریخ ۲۳فروردین ماه ۱۴۰۱، از اتهام منتسبه تبرئه و قرار منع تعقیب او صادر شده بود. این فرهنگی بازنشسته، با توجه به ابلاغیه ای که در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۴۰۰، برای او صادر شده بود به تاریخ رسیدگی ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۱، به جلسه دادرسی احضار شده بود.

این فرهنگی بازنشسته و فعال صنفی، در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری تجمع اعتراضی فرهنگیان که در تهران هم برگزار شده بود توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی آزاد شده بود. 

سرکوب و ارعاب علیه فعالان صنفی‌ ـ مدنی در ایران طی سال‌های اخیر به‌صورت ساختاری و مستمر اعمال شده و با اصول بنیادین دادرسی عادلانه و آزادی‌های مدنی در تعارض است.

تشکیل پرونده‌های قضایی با اتهامات کلی و بعضاً مبهم، بازداشت‌های فراقانونی، محدودسازی دسترسی به وکیل، و فشارهای امنیتی بر این فعالان، مغایر تعهدات ایران ذیل میثاق حقوق مدنی و سیاسی، از جمله حق آزادی بیان، آزادی تشکل، امنیت شخصی و حق دادرسی منصفانه است.

چنین رویه‌هایی به‌طور مستقیم حق شهروندان در پیگیری مطالبات صنفی و مشارکت مدنی را نقض کرده و موجب ایجاد فضای ارعاب و خودسانسوری گسترده در جامعه می‌شود. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب