https://wp.me/p6xuBy-ES3
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۲دی ماه ۱۴۰۲، تعداد بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱، در سه دوره آموزشی به ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ نفر رسیده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز سه شنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲، تعداد ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ کودک و نوجوان واجد شرایط برای تحصیل در ۳ مقطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه، در سال تحصیلی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱، از حق تحصیل و دسترسی به امکانات آموزشی بازماندند.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط مرکز آمار ایران:”این تعداد در کل شامل ۱۷۵هزار و ۱۱۴ دانش آموز را در دوره ابتدایی شامل می شود که از این میزان، ۹۶ هزار و ۲۰۲ دانش آموز ـ پسر و تعداد ۷۸ هزار و ۹۱۲ دانش آموز ـ دختر هستند.
در بخش دیگری از آمار ارائه شده عنوان گردید که از تعداد ۱۹۷ هزار و ۶۹۰ دانش آموز در دوره متوسطه، تعداد ۹۸ هزار و ۲۷۱ نفر آنها دانش آموز پسر و تعداد ۹۹ هزار و ۷۲۳ دانش آموز باقی مانده دختر هستند و از مجموع ۵۵۶ هزار و ۹۹۴ دانش آموز واجد شرایط برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم(دبیرستان)، تعداد ۲۹۵ هزار و ۱۰۱ دانش آموز ـ پسر و تعداد ۲۶۱ هزار و ۸۹۳ دانش آموزی دیگر نیز دختر هستند.
لازم به اشاره است، مرکز آمار ایران، در تاریخ ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت تحصیلی کودکان و نوجوانان در ایران پرداخت و اعلام کرد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، بیش از ۵۵۶ هزار نوجوان، یا به تعبیر کنوانسیون حقوق کودکان، کودک – در سن ۱۵ تا ۱۷ سال از تحصیل بازماندند که بیش از ۲۹۵ هزار نفر آنها پسر و بیش از ۲۶۱ هزار نفر هم دختر هستند.
در تاریخ ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد، نرخ جذب بســیار ناچیز کودکان بازمانده از تحصیل در کنار تعداد بالای ترک تحصیل سالیانه از میزان ۳۴۷ هزار نفر تا ۲۷۰ هزار نفر، سبب شده روند بازماندگی از تحصیل در نظام آموزش و پرورش روبه رشد باشد.
فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان ایران در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

