نماد سایت حقوق بشر در ایران

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ابوالفضل چمنی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-YzV

حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۲۱خردادماه ۱۴۰۵، ابوالفضل چمنی با وضعیت بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از دانشجویان متحد، روز دوشنبه ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۵، ابوالفضل چمنی، دانشجوی دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی، در آن شهر، بازداشت شده است. 

براساس این گزارش، دستگیری ابوالفضل چمنی، با هدف پرونده سازی قضایی صورت گرفته و این شهروند علیرغم گذشت بیش از ۱۱ روز از تاریخ دستگیری، با وضعیت بلاتکلیف بسر می برد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از نام نهاد امنیتی دستگیر کننده، روند قضایی پرونده، اتهامات و مکان نگهداری ابوالفضل چمنی اطلاعی حاصل نشده است. 

تداوم بی‌خبری از وضعیت ابوالفضل چمنی و عدم پاسخگویی نهادهای امنیتی و قضایی به خانواده وی، نگرانی آنها  را در پی داشته است. 

از منظر حقوق بشر، محروم کردن متهمان سیاسی و عقیدتی از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده در مرحله بازجویی، از مهم‌ترین موارد نقض حق دادرسی عادلانه محسوب می‌شود.

بر اساس ماده ۱۴ «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی»، هر متهم حق دارد از ابتدای بازداشت به مشاوره و کمک حقوقی مؤثر دسترسی داشته باشد و بتواند برای دفاع از خود با وکیل منتخب خویش ارتباط برقرار کند.

همچنین نهادهای بین‌المللی حقوق بشر تأکید کرده‌اند که دسترسی فوری به وکیل یکی از مهم‌ترین تضمین‌ها برای جلوگیری از شکنجه، بدرفتاری و اخذ اعترافات اجباری است.

علاوه بر این، محرومیت بازداشت‌شدگان از تماس با خانواده، به‌ویژه در روزها و هفته‌های نخست بازداشت، می‌تواند زمینه‌ساز ناپدیدسازی قهری، فشار روانی و نقض سایر حقوق بنیادین آنان شود.

بر اساس استانداردهای بین‌المللی، مقامات موظف‌اند محل نگهداری فرد بازداشت‌شده را به خانواده اطلاع دهند و امکان ارتباط منظم او با بستگان و وکیل را فراهم کنند. هرگونه محدودیت بر این حقوق باید استثنایی، موقت، قانونی و تحت نظارت قضایی باشد و نباید به ابزاری برای اعمال فشار بر متهم یا خانواده وی تبدیل شود.

Please follow and like us:
خروج از نسخه موبایل