آزادی حسین کوشی، زندانی سیاسی و امیر چمنی، فعال مدنی از زندان تبریز

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۱۹بهمن ماه ۱۴۰۱، امیر چمنی، فعال مدنی و حسین کوشی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تبریز آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، حسین کوشی، فعال کارگری و زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی تبریز، پس از اتمام دوران محکومیت حبس خود آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی حسین کوشی پس از اتمام دوران محکومیت حبس تعزیری وی صورت گرفته است.
لازم به اشاره است، حسین کوشی، در مراحل دادرسی بصورت غیابی، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز از بابت اتهام (توهین به رهبری) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و ۱۸ ماه حبس تعلیقی و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. پس از تجمیع جرائم تحمل مجازات اشد از بابت اتهام (توهین به رهبری) برای حسین کوشی لازم به اجرا شد.
این فعال کارگری، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، علیرغم اینکه هیچگونه ابلاغیه ای مبنی بر احضار و اجرای حکم حبس خود دریافت نکرده بود توسط ماموران نیروی انتظامی در منزل خود بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.
در خبری دیگر، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، امیر چمنی، فعال مدنی محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی تبریز آزاد شد.
براساس این گزارش، از چگونگی آزادی امیر چمنی اطلاع دقیقی در دسترس نیست اما به نظر میرسد آزادی این فعال مدنی با توجه به اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه به پرونده وی صورت گرفته باشد.
لازم به اشاره است، امیر چمنی، در تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل و طی این مدت بطور بلاتکلیف در زندان بسر می برد.
این فعال مدنی و مدافع حقوق کارگران، پیش از این و در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۹۹، توسط مأموران اطلاعات سپاه تبریز بازداشت شد و پس از انتقال به بازداشتگاه سپاه عاشورا در این شهر و طی مراحل بازجوئی پس از ۴۸ روز به بند عمومی زندان مرکزی تبریز منتقل و پس از مدتی با تودیع وثیقه آزاد شد.
این کنشگر مدنی، در تاریخ ۲۴ دیماه ۱۳۹۹، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز بابت اتهام (تبلیغ علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری با احتساب روزهای بازداشت محکوم شد.
همچنین، در بخش دوم از همین پرونده نیز، امیر چمنی، توسط شعبه ۱۱۲ کیفری ۲ تبریز، در آبان ۱۳۹۹، به اتهام (نشر اکاذیب) به پرداخت ۳۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بود.
امیر چمنی، پیش از این هم به دلیل فعالیتهای مدنی در تبریز، چندین احضار، بازداشت و زندانی شده است.
چندی پیش، با توجه به پیشنهاد غلامحسین محسنی اژه ای و تائید علی خامنه ای بخشنامه ای مبنی بر (عفو) و آزادی بخشی از زندانیان سیاسی به خصوص افرادی که در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده بودند به واحدهای قضایی در شهرها و استانهای مختلف کشور ابلاغ شد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در جامعه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.