https://wp.me/p6xuBy-12x7
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۵، ماموران امنیتی ـ انتظامی در لاهیجان، شهرستان چالدران، رضوانشهر و تهران، دستکم ۵ تن از شهروندان را دستگیر کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از صدا و سیما، روز یکشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۵، سیدجلال الدین جوانمردی، فرمانده انتظامی شهرستان لاهیجان از بازداشت یک شهروند ۳۲ ساله در آن شهرستان به اتهامی که به گفته وی«انتشار مطالبی علیه امنیت ملی در فضای مجازی» بوده خبر داد.
فرمانده انتظامی شهرستان لاهیجان، در تشریح این خبر مدعی شد:”این فرد که دارای ۳۲ سال سن است، پس از «انتشار مطالبی مجرمانه در بستر فضای مجازی اینستاگرام و واتس اپ باعث ایجاد تشویش اذهان عمومی» شده است.”
وی در ادامه افزود:”این فرد، پس از بازداشت به دادسرا معرفی شده است.”
در این گزارش، جزئیات بیشتری اشاره نشده است.
در خبری دیگر به نقل از نوای چالدران، روز دوشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۵، ولی ورمزیار، فرمانده انتظامی شهرستان چالدران از بازداشت فعال اینستاگرامی در آن شهرستان به اتهام«ترویج بی بندو باری» و «نر محتوای مجرمانه در پوشش دوست یابی» خبر داد.
فرمانده انتظامی شهرستان چالدران در تشریح این خبر اعلام کرد:”مأموران پلیس فتا پس از انجام اقدامات فنی و ردیابی، گرداننده صفحه اینستاگرامی موسوم به «کراش چالدران» را شناسایی و بازداشت کردند.”
وی در ادامه تشریح کرده که علت بازداشت این فعال فضای مجازی«انتشار محتوای مجرمانه و ترویج بیبندوباری در قالب دوستیابی» بوده است.”
ورمزبار در خاتمه گفت:”صفحه مذکور نیز مسدود شده و فرد بازداشتشده در جریان بازجوییها به اتهام انتسابی اعتراف کرده است.”
در این گزارش، جزئیات بیشتری اشاره نشده است.
در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز دوشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۵، محمد میرباقیان، فرمانده انتظامی رضوانشهر از بازداشت یک شهروند در این شهرستان به دلیل آنچه «تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» عنوان کرده، خبر داد.
فرمانده انتظامی شهرستان رضوانشهر علت بازداشت این شهروند ۳۷ ساله را «تشویش اذهان عمومی» و «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» عنوان کرده است.
به گفته محمد میرباقیان، شهروند مذکور توسط ماموران پلیس امنیت عمومی در بخش پرهسر این شهرستان شناسایی و بازداشت و سپس با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شده است.
در این گزارش به جزییات بیشتری اشاره نشده است.
در خبری دیگر به نقل از میزان، طی روزها گذشته، یک زن، ساکن تهران، با اتهاماتی مرتبط با «لیدری و نقش آفرینی در جریان اعتراضات سراسری زمستان ۱۴۰۴» توسط یکی از نهادهای امنیتی، دستگیر شده است.
اتهامات اولیه این متهم«لیدری و سازماندهی اعتراضات در زمستان ۱۴۰۴» عنوان و تشریح آن ادعا شد:”این شهروند پس از وقایع ۱۸ و ۱۹ دیماه سال گذشته، از طریق مرز زمینی به ارمنستان سفر کرده و پس از انجام ملاقاتهایی به ایران بازگشته است. این نهاد همچنین از کشف یک فایل صوتی منتسب به وی خبر داده و مدعی شده است که محتوای آن به تلاش برای تغییر ساختار سیاسی کشور از طریق تأثیرگذاری بر تجمعات خیابانی مربوط بوده است.”
در ادامه این گزارش رسانه قوه قضائیه مدعی شده این زن، در هماهنگی تجمعات خارج از زمانهای تعیینشده و جهتدهی به شعارهای معترضان نقش داشته است. به ادعای این نهاد، وی همچنین در حال برنامهریزی برای سازماندهی تجمعات جدید در تهران بوده که با بازداشت او، اجرای این برنامه مختل شده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که متهم مذکور، در جریان تظاهرات سالهای ۱۳۸۸، ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بازداشت شده بود و در سال ۱۳۸۸ با اتهاماتی از جمله «شرکت در تجمعات غیرقانونی»، «اخلال در نظم عمومی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت عمومی» مواجه شده بود.
همچنین، رسانه مذکور، اعلام کرده این زن در سال ۱۳۹۷ هم به اتهام «همکاری با یکی از گروههای مخالف جمهوری اسلامی» و در سال ۱۳۹۸ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» بازداشت شده بود.
در ادامه این گزارش، مرکز رسانه قوه قضاییه از شناسایی افراد دیگری در ارتباط با این پرونده خبر داده اما به هویت متهم زن دستگیر شده و سایر افراد شناسایی شده اشاره نکرده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

