
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۹آبان ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر می برد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، روزنامه نگار شاغل در نشریه فرهنگی ـ هنری بخارا، ساکن: تهران، محبوس در زندان اوین، علیرغم گذشت ۷ روز از تاریخ دستگیری، کماکان در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد.
براساس این گزارش، به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”خانم مرادی در حال حاضر در دوران بازجویی خود را سپری می کند و تداوم این شرایط منجر به افزایش نگرانی خانواده او شده است.”
لازم به اشاره است، شقایق مرادی، در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی، در منزل خود، بازداشت و برای تشکیل پرونده به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد.
تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، مصادیق حقوقی اتهامات و از روند حقوقی پرونده تشکیل شده بر علیه شقایق مرادی اطلاعی حاصل نشده است.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
ممانعت از دسترسی متهم در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.