
حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی پس از بازداشت عرفان تات، فعال هنری ساکن تهران، وی را به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۵ آذر ماه ۱۳۹۹، عرفان تات، خواننده رپ و تهیه کننده آثار موسیقی، ساکن تهران، در پی یورش ماموران لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
این فعال عرصه موسیقی زیرزمینی، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شده و از اتهامات، دلایل بازداشت و ارگان بازداشت کننده وی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دسترس نیست.
از جمله آثاری که توسط عرفان تات در قالب موسیقی منتشر شده آلبوم گروهی است به نام ترکش که در این آلبوم به انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور و ضعف مدیریت دولت حسن روحانی پرداخته است.
سرکوب فعالان رسانه ای ناقض, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقایدشان بدون محدودیتهای مرزی تاکید کرده است.
اعتراف گیری اجباری با تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر، ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی, بازجو و بازپرسی بیطرف از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوین گر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.