شنبه , ۱۸ آذر , ۱۴۰۲
شنبه, دسامبر 9

دو شهروند اهل سنت از زندان زاهدان آزاد شدند

0
284

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۲،‌ مولوی کامران و مولوی نذیر، دو شهروند اهل سنت، پس از اتمام بازجویی ها آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، امروز سه شنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۲، مولوی کامران سالمی زهی و مولوی نذیر بخشی زهی، دو شهروند اهل سنت، محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی زاهدان، پس از طی مراحل بازجویی ها آزاد شدند. 

براساس این گزارش، از چگونگی آزادی مولوی کامران سالمی زهی و مولوی نذیر بخشی زهی اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به اشاره است، مولوی کامران سالمی زهی و مولوی نذیر بخشی زهی، در تاریخ ۲ تیر ما ۱۴۰۲، پس از اتمام مراسم نمازجمعه در شهر زاهدان، توسط نیروهای امنیتی توام با ضرب و شتم و ارعاب، بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان منتقل شدند و پس از طی مراحل بازجویی ها به بند قرنطینه زندان مرکزی آن شهر منتقل شده بودند. 

مولوی کامران سالمی زهی و مولوی نذیر بخشی زهی، از فعالان مذهبی اهل سنت و مدرس علوم دینی در مدرسه مفتاح العلوم زاهدان، هستند. 

سرکوب پیروان اهل سنت و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲،  ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است. 

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d