https://wp.me/p6xuBy-HNI
حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۰فروردین ماه ۱۴۰۳، احد سیف خواه با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی تبریز آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۳، احد سیف خواه، اهل و ساکن استان آذربایجان شرقی، محبوس در زندان مرکزی تبریز، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
براساس این گزارش، آزادی احد سیف خواه، پس از اتمام بازجویی ها و با تودیع قرار وثیقه صورت گرفته است.
همچنین، از جمله مصادیق اتهامات منتسب شده به احد سیف خواه در مرحله بازپرسی (فعالیت تبلیغی علیه نظام) است.
لازم به اشاره است، احد سیف خواه، در تاریخ ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در شهر تبریز، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات استان آذربایجان شرقی و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، به زندان مرکزی شهر تبریز، منتقل شده بود.
اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

