یک شنبه , ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 16

امیرسالار داوودی برای تحمل ادامه حبس به زندان اوین بازگشت

0
132

حقوق بشر در ایران  – امروز پنجشنبه ۹فروردین ماه ۱۴۰۳، امیرسالار داوودی، برای تحمل ادامه حبس به زندان بازگشت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۳، امیرسالار داوودی، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی، پس از اتمام دوران مرخصی نوروزی، برای سپری کردن ادامه حبس تعزیری خود به زندان اوین، بازگشت. این وکیل دادگستری در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۱۰ ساله خود است. 

براساس این گزارش، بازگشت امیرسالار داوودی به زندان اوین، در پی اتمام دوران مرخصی این وکیل دادگستری و مخالفت با تمدید آن صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، امیرسالار داوودی، در تاریخ ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۲، پس از تودیع وثیقه به مرخصی اعزام شده بود.

این وکیل دادگستری، در تاریخ ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۰، هنگامی که ۲ سال و ۷ ماه از مجموع حبس تعزیری خود را سپری کرده بود پس از تائید در خواست اعاده دادرسی در شعبه ۴۱ دیوانعالی کشور و تائید اعمال ماده ۴۷۷ از قانون مجازات اسلامی بر پرونده این وکیل دادگستری همزمان با ارجاع پرونده به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان از زندان رجائی شهر کرج آزاد شد و در تاریخ ۵ تیر ماه ۱۴۰۱، پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای زندان اوین جهت پیگیری وضعیت پرونده خود بدون اعلام قبلی برای تحمل ادامه حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، در حالی که در انتظار ابلاغ نتیجه اعاده دادرسی به پرونده قضایی خود بود دیوان عالی کشور درخواست این زندانی سیاسی را رد کرد

همچنین، در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰، امیرسالار داوودی، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران به اتهام (تشویش اذهان عمومی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام(توهین به رهبری) به تحمل ۲ سال حبس تعریری، از بابت اتهام (تشکیل گروه و دسته قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴، اشد مجازات برای وی لازم به اجرا شد. 

امیرسالار داوودی، در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۰، توسط به شعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهران بعنوان شعبه هم عرض به ریاست محمدرضا عموزاد مهدریجی، محاکمه و در مردادماه ۱۴۰۰ امیر رئیسیان وکیل مدافع امیر سالار داوودی از تائید حکم صادره قبلی یعنی مجموعا ۳۰ سال حبس تعزیری و ۱۱۱ ضربه شلاق بر علیه موکل خود خبر داد و پس از اعلام اعتراض پرونده امیرسالار داوودی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به مستشاری عباس علی حوزان و قاضی خلیلی، ارجاع و این وکیل دادگستری، در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران به اتهام (تشویش اذهان عمومی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام(توهین به رهبری) به تحمل ۲ سال حبس تعریری، از بابت اتهام (تشکیل گروه و دسته قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴، اشد مجازات برای وی لازم به اجرا شد. 

این وکیل دادگستری، در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی، در دفتر کار خود در تهران، بازداشت و به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل و پس از اتمام مراحل بازجویی سپس در شعبه اول بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران، تفهیم اتهام و سپس پرونده وی در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۷، به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال و در تاریخهای ۲۸ فروردین ماه و ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، توسط ابوالقاسم صلواتی محاکمه و در تاریخ ۱۱ خردادماه ۱۳۹۸هم از بابت اتهامات (تشکیل گروه و کانال تلگرامی به قصد براندازی نظام)، (همکاری با دول متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا)،(تبلیغ علیه نظام)، (توهین به مقامات قضائی) و (توهین به رهبری)، در مجموع به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد و پس از امتناع از اعلام اعتراض به علت ناعادلانه بودن روند دادرسی در تاریخ ۹ مردادماه ۱۳۹۸، حکم صادره بدوی بر علیه او عینا تائید شد. 

این وکیل دادگستری، در تاریخ ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۰، بدون اعلام قبلی از اندرزگاه ۸ زندان اوین به زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading