بازداشت دستکم ۶ تن از فعالان ملی مدنی در ارومیه و تبریز توسط نیروهای امنیتی

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه۱۳۹۹, در جریان برگزاری تجمع اعتراضی فعالان ملی مدنی در مقابل سفارت جمهوری آذربایجان در تبریز رسول رضوی, رحیم ساسانیان, سعدالله ساسانیان, یاسمین ظفری و حکیمه احمدی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شدند. همچنین در ارومیه هم سالار طاهر افشار پس از احضار به اداره پلیس امنیت بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۹, رحیم ساسانیان, رسول رضوی, سعدالله ساسانیان, یاسمین ظفری و حکیمه احمدی, پنج تن از فعالان ملی مدنی در جریان برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل سفارت جمهوری آذربایجان در تبریز توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از انتقال به دادسرا و طی مراحل اولیه با صدور قرار بازداشت موقت به زندان مرکزی تبریز منتقل شدند. همچنین در ارومیه هم سالار طاهر افشار و رسول رضوی پس از احضار به پلیس اطلاعات امنیت این شهرستان بازداشت و به زندان مرکزی این شهرستان منتقل شدند.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “در این تجمع اعتراضی که در مقابل سفارت جمهوری آذربایجان در تبریز برگزار شده بود دستکم ۱۰ تَن از فعالان ملی مدنی توسط ماموران امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شدند.
این منبع در مورد دلیل برگزاری این تجمع اعتراضی گفت: “فعالان ملی مدنی با توجه به فراخوانی که در فضای مجازی منتشر شده بود این تجمع اعتراضی را در محکومیت تهاجم اخیر ارتش ارمنستان به کشور آذربایجان برگزار کردند و اکثر میادین اصلی شهر های بزرگ آذربایجان غربی از جمله تبریز، ارومیه، اردبیل، زنجان، نقده، مراغه و چند شهر دیگر توسط ماموران انتظامی و امنیتی تحت پوشش قرار گرفت”.
این منبع مطلع همچنین افزود: “در ارومیه هم سالار طاهری افشار, دیگر فعال ملی مدنی ساکن این شهر به پلیس اطلاعات و امنیت احضار و پس بازداشت به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد”.
بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترکزبان را توام با تبعیض میدانند و منع تدریس زبانهای غیر فارسی در مدارس را یکی از برجستهترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد.
همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶, به برخورداری افراد از آن حق تاکید شده است.
همچنین امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.