https://wp.me/p6xuBy-l33
حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۲۹ تیر ماه ۱۳۹۹, ماموران امنیتی پیرانشهر, رضا قربانی, ساکن محله کارخانه قند این شهرستان را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین در شهرستان سنندج مرکز استان کردستان یاسر ادوائی, ساکن روستای سلین, از توابع این شهرستان توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از کُردپا, روز شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۹, رضا قربانی, متولد: ۱۳۶۶, فرزند: اسعد, ساکن محله کارخانه قند پیرانشهر توسط نیروهای امنیتی این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. همچنین در حدود ۱ ماه پیش, یاسر ادوائی, ساکن روستای سلین از توابع بخش هورامان در شهرستان سروآباد توسط ماموران اداره اطلاعات سنندج احضار و بازداشت شد.
براساس این گزارش, بازداشت رضا قربانی, بدون ارائه حکم قضائی صورت گرفته و از وضعیت, اتهامات و مکان نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست.
همچنین علیرغم پیگیریهای مستمر خانواده یاسر ادوائی, ساکن توابع سروآباد از دلایل بازداشت, اتهامات و مکان نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام و محرومیت از دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای خودسرانه در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده است که در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بر آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.


