https://wp.me/p6xuBy-110G
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۵، علی زارعی دوزدرهسی، به اعدام و حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، علی زارعی دوزدرهسی، حدوداً ۲۷ ساله، ساکن تهران و از آسیبدیدگان چشمی اعتراضات ۱۴۰۱، محبوس در واحد ۳ از بند ۳۷ زندان قزلحصار کرج، توسط قاضی شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران به اعدام و تحمل حبس تعزیری محکوم شده است. با توجه به صدور حکم اعدام، رعایت اصل قانونی بودن جرم و مجازات، اصل برائت، حق دفاع، دسترسی مؤثر به وکیل و رسیدگی مستقل و بیطرفانه، از الزامات اساسی یک دادرسی عادلانه است و هرگونه تردید جدی درباره رعایت این تضمینها، بهویژه در پروندههای منتهی به سلب حیات، باید مورد بررسی قضایی قرار گیرد.
براساس حکم صادره توسط قاضی شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران؛ علی زارعی دوزدرهسی، از بابت اتهام «افساد فیالارض» به اعدام و از بابت اتهامات «عضویت در گروه و دسته به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «نشر اکاذیب در فضای مجازی»، «خروج غیرقانونی از کشور»، «ارتباط با افراد مخالف نظام» هم به تحمل حبس تعزیری محکوم شده است.
لازم به ذکر است، علی زارعی دوزدرهسی، در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵، در حالی که از کشور آلمان به ایران بازگشته بود، توسط مأموران امنیتی (وزارت اطلاعات) دستگیر و پس از انتقال به بند ۲۰۹ آن نهاد امنیتی واقع در زندان اوین و طی مراحل بازجوییها، در حالی که با اعمال تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل محروم بود، توسط بازپرس شعبه ۳ دادسرای ناحیه ۳۳ قضایی تهران «دادسرای جرائم سیاسی ـ امنیتی تهران» تفهیم اتهام و به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود.
این فعال سیاسی، چندی بعد، بدون اعلام قبلی در تیر ماه ۱۴۰۵، به واحد ۳ از بند ۳۷ زندان قزلحصار کرج، منتقل شد.
علی زارعی دوزدرهسی، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، بر اثر اصابت گلوله شلیکشده توسط مأموران امنیتی ـ انتظامی، از ناحیه چشم راست بهشدت آسیب دید.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

