چهارشنبه , ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲
چهارشنبه, می 31

محکومیت خبات شکیبا توسط دادگاه تجدیدنظر به حبس

0
111

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۲، شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان با صدور دادنامه ای خبات شکیبا، فعال کارگری اهل شهر سنندج را به حبس محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، طی روزهای گذشته، خبات شکیبا، فعال کارگری، اهل سنندج، پس از محاکمه در شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ۲ سال حبس محکوم شد. این فعال کارگری در مرحله بدوی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

براساس این گزارش، خبات شکیبا، از بابت اتهام (عضویت و تبلیغ به نفع یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران) به ۲ سال حبس تعلیقی با طول مدت تعلیق ۲ سال و ۶ ماه محکوم شده و چنانچه طی این مدت با هر اتهام سیاسی ـ امنیتی بازداشت بشود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجبور به تحمل ۲ سال حبس خود خواهد شد. 

لازم به اشاره است، خبات شکیبا، در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر سنندج مرکز استان کردستان، از بابت اتهام (عضویت و تبلیغ به نفع یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این شهروند ساکن سنندج، در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰، در جریان برگزاری مجلس تدفین یکی از آشنایان خود در بهشت محمدی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاهی در آن شهر و طی مراحل بازجویی و باپرسی سپس به زندان مرکزی سسندج منتقل و در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰، با تودیع وثیقه آزاد شد. 

خبات شکیبا، پیش از این هم در سال ۱۳۹۷، توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهر سنندج از بابت اتهام (اخلال در نظم عمومی از طریق حضور در تجمع غیرقانونی) محاکمه و به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد و این حکم توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان کردستان، به پرداخت ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی بدل از حبس تعزیری تغییر کرد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

برچسب هادادگاه انقلابسنندجسرکوب آزادی بیانشعبه اول دادگاه انقلاب سنندجهمکاری با احزاب اپوزیسیونسرکوب احزاب کردخبات شکیبادادگاه تجدیدنظرشهرسنندجدادگاه انقلاب سنندجشعبه یک دادگاه انقلاب سنندجتبلیغ علیه نظام به نفع احزاب کرد مخالف نظامشعبه۱دادگاه انقلاب سنندجخبات شکیبا فعال کارگریحبس تعلیقیحقوقشعبه یک دادگاه انقلابحقوق بشر ایرانعضویت در یکی از احزاب اپوزیسیونشعبه۱ دادگاه انقلاب سنندجاستان کردستاناحزاب کرداحزاب کرد مسلحعضویت در احزاب کرد مخالف نظامشعبه ۱دادگاه انقلاب سنندجحقوق بشرمحاکمهاحزاب کردیشهر سنندجاحزاب سیاسی اپوزیسیونهمکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظاممحکومیت کیفریحقوق بشر در ایراناحزاب اپوزیسیون کردفعال محیط زیستشعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندجهمکاری با یکی از احزاب اپوزیسیونسنندج کردستانحبس تعزیریفعال کارگریشهروندان کرداحزاب کرد مخالف نظاماحزاب کرد مخالفهمکاری با احزاب کرد مخالف نظاماحزاب اپوزیسیونکردستانشهروندان کوردسازمانهای اپوزیسیوناحزاب کردمخالف نظامدادگاه تجدیدنظر استان کردستاناقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با احزاب کرد مخالف نظاماحزاب کرد در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: