https://wp.me/p6xuBy-Lzc
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۳، حکم اعدام یک زندانی زن در دیوان عالی کشور تائید شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از اعتماد آنلاین، طی روزهای اخیر، سوگل«نام خانوادگی نامشخص»، متهم به «هدایت و دایر کردن باند فساد و فحشا»، در مرحله نهایی دادرسی به پرونده قضایی خود از سوی قضات شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور به اعدام محکوم شد و حکم وی برای اجرا به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران ارسال شد.
براساس این گزارش، سوگل در زمستان سال ۱۳۹۹، به اتهام «هدایت و مدیریت باند فساد و فحشا» تپوسط ماموران پلیس امنیت، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان منتقل شد.
با آغاز مراحل دادرسی، سوگل، توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری ۱ استان تهران، به اعدام محکوم شده بود.
لازم به اشاره است، سوگل، پیشتر هم در سال ۱۳۸۹، به اتهام «باند فساد در غرب کشور» تحت تعقیب قرار گرفته بود اما ماموران موفق به بازداشت وی نشده بودند و پس زا سفر به تهران، برای خود گواهی فوت تهیه کرده بود و طی این دوران در حال به «اقدامات مجرمانه خود مبادرت کرده بود.
داشته و وقتی در آن زمان دستگیری او در دستور کار قرار گرفته، فرار کرده است و به تهران آمده و در پایتخت هم برای خود گواهی فوت تهیه کرده و در تمام مدتی که در تهران مشغول جرم بوده با هویت جعلی زندگی کرده است.
حکم اعدام و حبس اعضای باند فسادی که با هدایت زنی سابقهدار اداره میشد، از سوی دیوان عالی کشور تایید شد.
اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

