
روز جاری دایره بازپرسی شعبه ۷ دادسرای اوین با صدور ابلاغیه ای برای علی نجاتی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه وی را جهت ادای آخرین دفاعیات احضار کرده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشتماه ۱۳۹۸، علی نجاتی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه با توجه به ابلاغیه صادره از سوی دایره بازپرسی شعبه ۷ دادسرای مقدس واقع در زندان اوین, میبایست ظرف ۵ روز آینده جهت ادای آخرین دفاعیات خود در آن محل حضور پیدا کند.
علی نجاتی در تاریخ ۸ آذرماه ۱۳۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی توام با ضرب و شتم بازداشت و نهایتا در تاریخ ۸ بهمنماه سال گذشته پس از حدود دو ماه بازداشت به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت توام با ضرب و شتم علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران مجتمع نیشکرهفت تپه
- بیشتر بخوانید: اعزام علی نجاتی, فعال کارگری به مرخصی استعلاجی
فرزانه زیلابی در تاریخ ۳ بهمنماه ۱۳۹۷ با بیان اینکه وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادره در ارتباط با پرونده های امنیتی را تودیع کرده است، گفته بود: موکلم وضعیت جسمانی بسیار نامساعدی دارد و طبق تشخیص و تأیید پزشک زندان نیاز مبرم به مراجعه به پزشک معالج خود و درمان خارج از زندان دارد اما همچنان که اعلام کرده بود به هیچ عنوان با دستبند و پابند حاضر به حضور در مراکز درمانی، مراجع قضائی و انتظامی نیست.
این وکیل دادگستری همچنین از تبدیل قرار بازداشت موکلش به وثیقه در پروندهای به اتهام “اخلال در نظم عمومی” خبر داده بود.
حقوق بشر در ایران در تاریخ ۹ دی ماه ۱۳۹۷ با انتشار گزارشی از ملاقات کابینی خانواده “علی نجاتی” با وی و ضعیت نامناسب جسمانی این فعال کارگری اطلاع رسانی کرده بود.
علی نجاتی در تاریخ ۲۱ آذرماه ۱۳۹۷ و در پی وخامت حال به دلیل ناراحتی قلبی از بازداشتگاه به بیمارستان بقائی در اهواز منتقل شده بود. چند روز بعد و در تاریخ ۲ دیماه نیز علی نجاتی طی تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالش به بند سلامت زندان شوش خبر داده بود.
- بیشتر بخوانید: علی نجاتی, فعال کارگری بدلیل وخامت حال به بیمارستان انتقال پیدا کرد
- بیشتر بخوانید: انتقال علی نجاتی, فعال کارگری به بند سلامت زندان شوش
فرزانه زیلابی وکیل مدافع علی نجاتی پیشتر از تفهیم دو اتهام جدید به موکلش در رابطه با اعتراضات و اعتصابات کارگران این کارخانه خبر داده و گفته بود که “موکلم در یک اقدام مشترک جهت اجرای محکومیت قبلی با عنوان تبلیغ علیه نظام و نیز دو اتهام جدید دیگر در ارتباط با تجمعات کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بازداشت شده است. لازم به ذکر است علی نجاتی از بیماریهای متعدد قلبی و کلیوی از جمله گرفتگی شدید عروق قلب رنج میبرد. این فعال کارگری همچنین یک بار عمل جراحی قلب از نوع باز را انجام داده است.
سرکوب گسترده فعالان کارگری در حالی رخ میدهد که بر طبق اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشربرگزاری تجمعات اعتراضی را بعنوان حق برای افراد محترم میشمارد و به عنوان یک حق بر آن تاکید میکند. همچنین در اصل ۲۷ قانون ساسی برگزاری تجمعات اعتراضی بدون سلاح و مسالمت آمیز, برای شهروندان بعنوان حق در نظر گرفته شده است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
همچنین در ماده ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر ضمن تشریح کامل حقوق افراد در برخورداری از شرایط مناسب در کار اشره مستقیم بر محق بودن شهروندان در تشکیل سندیکا و تشکلهای صنفی کارگری تاکید کرده است.