
حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۹، حکم اعدام یک زندانی با اتهام قتل عمد محبوس در زندان مرکزی ساری اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه یکشنبه ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۹، نبی صابری لاهیجانی، زندانی متهم به قتل عمد، محبوس در زندان مرکزی ساری، که پیشتر حکم قصاص وی توسط دادگاه و شعبه دیوان عالی کشور تائید شده بود در این زندان اعدام شد.
در این گزارش، یک منبع مطلع به سازمان حقوق بشر ایران گفت: “نبی صابری از سال ۱۳۹۵ به اتهام قتل صاحب کارش بازداشت شده بود و در زندان به سر میبرد.”
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدام ها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.
با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدام های سالیانه را دارا می باشد.
در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرائمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام , محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.