سه‌شنبه، 02 دی 1404 6:53 بعد از ظهر

احکام‌ اعدام ۳ زندانی در کرج، ماکو و کرمان اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-tFO

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۱بهمن ماه ۱۴۰۱، احکام اعدام دستکم ۳ زندانی با جرائم (قتل عمد) و (موادمخدر) در زندان(ندامتگاه) مرکزی کرج، زندان مرکزی ماکو و زندان مرکزی کرمان اجرا شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، اسماعیل کچلانلو، زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان مرکزی شهرستان ماکو، پس از مخالفت ولی دم مقتول با اعلام رضایت، اعدام شد.

براساس اعلام سازمان حقوق بشر ایران:”اسماعیل کچلانلو، چند سال قبل در پی ارتکاب یک فقره قتل دستگیر و پس از طی مراحل قضایی به اعدام‌ محکوم شده بود.”

اسماعیل کچلانلو، اهل شهرستان شوط از توابع استان آذربایجان غربی بود.

حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ سحرگاه دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، یک زندانی متهم به جرائم موادمخدر و محبوس در زندان مرکزی کرمان اعدام شد.

براساس این گزارش؛ نام کوچک این زندانی نامشخص اما فامیلی وی بهزادی، اهل استان کرمان، احراز شده است.

اجرای حکم اعدام آقای بهزادی، به همراه ۳ زندانی دیگر با جرائم موادمخدر و اهل استان سیستان و بلوچستان در زندان مرکزی کرمان بوده است. 

سازمان حقوق بشر ایران هم در خبری افزود؛ سحرگاه امروز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱، حسن جوانرودیان، زندانی متهم به جرائم (موادمخدر) و محبوس در زندان (ندامتگاه) مرکزی کرج اعدام شد.

به نقل از یک منبع مطلع:”حسن جوانرودیان اهل کرج بود و حدود دو سال پیش در کرج بازداشت شده بود.”

اعدام این ۳ زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب