
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۰بهمن ماه ۱۴۰۱، احکام اعدام دستکم ۳ زندانی متهم به جرائم موادمخدر در زندان مرکزی استان کرمان اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، رسول صفرزایی، متولد: ۱۳۵۱، عبیدالله(کریم) صفرزایی، متولد: ۱۳۶۷، فرزندان: عبدالحمید، دو زندانی متهم به جرائم مواد مخدر در زندان مرکزی کرمان اعدام شدند. همچنین حبیب الله سارانی، دیگر زندانی متهم به جرائم موادمخدر نیز در این زندان اعدام شده است.
براساس این گزارش، رسول صفرزایی و برادر وی عبیدالله صفرزایی، در سال ۱۳۹۹، از بابت اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر در ایست بازرسی دوراهی راین واقع در استان کرمان دستگیر و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس در مرحله محاکمه توسط دادگاه انقلاب کرمان با اتهام(حمل و نگهداری موادمخدر) به اعدام محکوم شدند.
همچنین، حبیب الله سارانی، دیگر زندانی متهم به جرائم مواد مخدر و محبوس در اندرزگاه ۸ زندان مرکزی استان کرمان، جهت اجرای اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود که حکم اعدام وی نیز اجرا شده است.
پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.
همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.