سه‌شنبه، 02 دی 1404 3:12 قبل از ظهر

احکام اعدام دستکم ۵ زندانی در ارومیه، گرگان و قزوین اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-u12

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۵بهمن ماه ۱۴۰۱، احکام اعدام دستکم ۵ زندانی متهم به (قتل عمد) و (محاربه) در ارومیه، گرگان و قزوین، اجرا شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه یکشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، سیروس غلامی، زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان مرکزی گرگان اعدام شد.

وبسایت رکنا، ضمن اعلام خبر اجرای حکم اعدام سیروس غلامی، در تشریح آن اعلام کرد:”ساعت ۱۰ شب ۱۷ هفدهم تیرماه ۱۳۹۸، یک دستگاه خودروی سوناتا بر اثر انفجار ماده انفجاری کار گذاشته شده در صندلی خودروی راننده دچار حریق شد.”

در ادامه این گزارش، همچنین آمده است:”نام راننده جوان ۳۴ ساله این خودرو سعید روحی نژاد بود که بر اثر شدت انفجار و آتش‌سوزی خودرو جان خود را از دست داد و پدر وی که در صندلی جلو نشسته بود با وجود سوختگی‌های ایجاد شده پس از انتقال به بیمارستان درمان و از بیمارستان مرخص شد اما ۵ ماه پس از وقوع حادثه عاملان این قتل که یکی از بستگان نزدیک مقتول و فرد دیگری بوده شناسایی، دستگیر و به جرم خود اعتراف کردند. عامل اصلی این قتل که طرح‌ریزی، هماهنگی و اجرای آن را بر عهده داشت در مراحل نخست رسیدگی، مجازات حبس و همکار وی که ماده انفجاری را در خودرو جاسازی کرده بود به اعدام محکوم شد اما با اعتراض خانواده مقتول و تجدید نظر در رسیدگی در نهایت دادگاه هر ۲ نفر را به اعدام محکوم کرد و این حکم اعدام اجرا شد.”

سازمان حقوق بشر ایران هم در خبری اعلام کرد؛ سحرگاه دوشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱، احمد ثمری و بهزاد علیرضایی، دو زندانی محبوس در زندان مرکزی قزوین اعدام شدند.

در این گزارش به اتهام احمد ثمری و بهزاد علیرضایی اشاره ای نشده است.

وبسایت کُردپا هم با انتشار خبری اعلام کرد؛ سحرگاه امروز سه شنبه ۲۵ بهمن‌ ماه ۱۴۰۱، محمدعلی اختری کهلان و میلاد جاجویی خانیک، دو زندانی محبوس در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.

براساس این گزارش، میلاد جاجویی خانیک و محمدعلی اختری کهلان، در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، جهت اجرای احکام اعدام از بند عمومی زندان مرکزی ارومیه به سلول انفرادی منتقل شده بودند.

در تشریح اتهام میلاد جاجویی خانیک و محمدعلی اختری کهلان لازم به ذکر است این‌افراد در مهر ماه ۱۳۹۷، به همراه میلاد غفارزاده قره قشلاق، به اتهام (محاربه از طریق مسلحانه) و (ارتکاب قتل جعفر دستی مالک طلافروشی در جریان سرقت مسلحانه) در ارومیه صورت گرفته بود بازداشت شدند.

پس از اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی سپس توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه از بابت اتهام (محاربه از طریق سرقت‌ مسلحانه) محاکمه و به اعدام محکوم شدند. احکام اعدام این افراد پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور عینا تائید شده بود. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، در گزارش دوره ای خود از موارد نقض حقوق بشر در ایران به روند افزایشی صدور و اجرای احکام اعدام در ایران اعتراض کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب