چهارشنبه , ۰۲ فروردین , ۱۴۰۲
چهارشنبه, مارس 22

سه فعال فرهنگی محبوس در زندان سنندج با تودیع وثیقه آزاد شدند

0
59

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۵بهمن ماه ۱۴۰۱، سوما پورمحمدی، سروه پورمحمدی و سیوان ابراهیمی، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه از زندان مرکزی سنندج و کانون اصلاح و تربیت در این شهر آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز دوشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۱، سوما پورمحمدی، سروه پورمحمدی و سیوان ابراهیمی، سه تن از فعالان محیط محیط و اعضای انجمن فرهنگی – اجتماعی نوژین، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرارهای وثیقه از بند کانون اصلاح و تربیت و زندان مرکزی سنندج مرکز استان کردستان آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی سوما پورمحمدی، سروه پورمحمدی و سیوان ابراهیمی، با قید وثیقه صورت گرفته و این‌ افراد باید در انتظار دریافت ابلاغیه جلسه دادرسی خود باشند. 

لازم به ذکر است، سیوان ابراهیمی، در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج مرکز استان کردستان منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام به زندان مرکزی سنندج منتقل شده بود. 

سیوان‌ ابراهیمی، نخستین مرحله در تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۴۰۱، در حالی که برای پیگیری پرونده همسرش – زهرا محمدی به دادگاه انقلاب سنندج مراجعه کرده بود به دلایل نامشخصی بازداشت و در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱، با تودیع کفالت آزاد شده بود. 

همچنین، سوما پورمحمدی، در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، در حالی که برای پیگیری پرونده همسرش – ادریس منبری به دادگاه انقلاب سنندج مراجعه کرده بود بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت شهر سنندج منتقل شده بود.

سروه پورمحمدی هم در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، در حین پیگیری وضعیت اعضای بازداشت شده انجمن محیط زیستی (نوژین) در دادگاه انقلاب سنندج بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی به بند کانون اصلاح و تربیت شهر سنندج منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه و پرونده سازی بر علیه شهروندان، ناقض ماده ۱۹  اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هافعال فرهنگیفعالان فرهنگیمحاکمه شهروندان کردنقض حقوق بشر در ایران،کانون اصلاح و تربیتکانون اصلاح و تربیتکانون اصلاح و تربیت زندان مرکزی سنندجکانون اصلاح و تربیت سنندجآزادی با تودیعآزادی با تودیع قرار وثیقهآزادی با تودیع وثیقهانجمن فرهنگی اجتماعیانجمن فرهنگی اجتماعی نوژینبند قرنطینه زندان مرکزی سنندجبازداشت شهروندانبازداشت شهروندان معترضبازداشت شهروندان کوردبازداشت شهروندان کورد در ایرانبازداشت شهروندان کورد در سنندجبازداشت شهروندان کورد درسنندجبازداشت شهروندان کردبازداشت شهروندان کرد ایرانبازداشت شهروندان کرد بوکانبازداشت شهروندان کرد در ایرانبازداشت شهروندان کرد در سنندجحقوق بشرحقوق بشر در ایران،سوما پورمحمدیسوماپورمحمدیسیوان‌ ابراهیمیسروه پورمحمدیسرکوب فعالان فرهنگیسرکوب فعالان فرهنگی در ایرانسرکوب شهروندان کردسرکوب شهروندان کرد ایرانسرکوب شهروندان کرد در ایرانسرکوب شهروندان کرد در جمهوری اسلامی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.