یکشنبه، 30 آذر 1404 7:18 قبل از ظهر

احکام اعدام دستکم ۴ زندانی در کرج، زاهدان و ایرانشهر اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-w80

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام دستکم ۴ زندانی از جمله ۱ زن، متهم به (قتل عمد) در زندانهای ایرانشهر، زاهدان و زندان رجایی شهر کرج اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، محمد چهارگوشه، متولد؛ ۱۳۷۰، فرزند: ایرج، زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان رجایی شهر کرج، اعدام شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”محمد چهارگوشه سحرگاه چهارشنبه هفته گذشته در پی مخالفت شاکی (ولی دم مقتول) پرونده اش برای اعلام رضایت در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد ولی تا لحظات آخر هم تلاشهای بسیاری برای جلب رضایت صورت گرفت اما متاسفانه حکم اعدام او اجرا شد.” 

لازم به اشاره است، محمد چهارگوشه، حدود ۷ سال قبل در پی نزاع خیابانی مرتکب ۱ فقره قتل شده بود و پس از تحت تعقیب قرار گرفتن از سوی نیروی انتظامی و بازداشت و بازجویی سپس در مرحله دادرسی توسط دادگاه کیفری ۱ به اعدام و حکم وی در دیوان عالی کشور عینا تائید شده بود. 

محمد چهارگوشه، پیش از این هم در تاریخ ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، برا اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود اما با توجه به اخذ مهلت از واحد اجرای احکام برای جلب رضایت ولی دم مقتول سپس به بند عمومی زندان رجائی شهر کرج بازگردانده شده بود. 

حال وش هم در خبری اعلام کرد؛ سحرگاه شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، عید محمد شادمان، متولد: ۱۳۵۹، فرزند: جمعه، اهل: جلگه و ساکن شهرستان ایرانشهر و زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان ایرانشهر، از توابع استان سیستان و بلوچستان، اعدام شد. 

در این گزارش، به نقل از یک منبع مطلع آمده است:”عیدمحمد شادمان، در سال ۱۳۹۱، به اتهام ارتکاب قتل عمد توسط ماموران اداره آگاهی در شهرستان ایرانشهر، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی و سپس توسط شعبه دادگاه کیفری ۱ ایرانشهر به اتهام (قتل عمد) محکوم به اعدام شد.”

لازم به اشاره است، در صورتی که ولی دم مقتول، موافقت خود را برای جلب رضایت و گذشت از قصاص عیدمحمد شادمان اعلام می کرد، این زندانی اعدام نمی شد.  

افزون بر این، سحرگاه امروز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، گل محمد نارویی(عیدوک)، متولد: ۱۳۷۰، فرزند: محبت، متاهل، ساکن منطقه کارخانه نمک زاهدان، به همراه یک زندانی زن (هویت نامشخص)، دو زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند. 

براساس این گزارش، گل محمد نارویی(عیدوک)، در سال ۱۳۹۹، به اتهام (قتل عمد) توسط ماموران پلیس آگاهی وابسته به نیروی انتظامی در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی و بازپرسی با توجه به تاکید ولی دم مقتول مبنی بر (قصاص)‌ توسط شعبه دادگاه کیفری ۱ زاهدان به اعدام محکوم و حکم وی در دیوان عالی کشور عینا تائید شد. 

همچنین، از هویت، تاریخ بازداشت و روند حقوقی پرونده زندانی زنی که با اتهام (قتل عمد) اعدام شده اطلاعی حاصل نشده است. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۱، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص افزایش شمار اعدامها در ایران هشدار داد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب