پنج‌شنبه، 04 دی 1404 3:51 بعد از ظهر
لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-M88

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۳، احکام اعدام دستکم ۳ زندانی متهم به «قتل عمد» و «قاچاق موادمخدر» در سمنان، زندان دستگرد اصفهان و زندان مرکزی زاهدان، اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، سحرگاه امروز دوشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۳، رئیس کل دادگستری استان سمنان از اجرای حکم اعدام یک زندانی«هویت نامشخص» با اتهام «قتل عمد» در یکی از خیابانهای آن استان، خبر داد. 

این مقام قضائی در تشریح این خبر گفت:”حکم قصاص نفس پرونده قاتل محمودرضا جعفرآقایی صبح امروز در ملاء‌عام و در شهرستان شاهرود اجرا شد.” 

وی در ادامه افزود:”به موجب دادنامه قطعی صادره از شعبه ۴۹ دیوان عالی کشور قاتل مرحوم محمودرضا جعفرآقایی به جرم قتل عمدی از طریق تیراندازی با سلاح شکاری به قصاص نفس در ملاء‌عام محکوم شد که حکم پرونده پس از طی تشریفات قانونی صبح امروز به مرحله اجرا درآمد.”

رئیس کل دادگستری سمنان در ادامه نیز خاطرنشان کرد:”سیاست کسب صلح و سازش در پرونده‌ها در دستگاه قضایی استان به‌عنوان یک اولویت مهم و اساسی است و در این پرونده نیز همکاران حوزه قضایی شاهرود با همراهی افراد صاحب نفوذ و صلح‌یار آن شهرستان، تلاش برای کسب صلح و سازش را پیگیری و انجام دادند ولیکن اولیای دم مصمم به اجرای حکم قصاص نفس بودند.” 

لازم به اشاره است، محمودرضا جعفرآقایی ـ وکیل دادگستری، در مرداد سال ۱۴۰۱، در پی شلیک گلوله توسط فردی به قتل رسید. 

در خبری دیگر، سحرگاه شنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۳، فهیم ـ نام خانوادگی نامشخص، حدودا ۳۰ ساله، تبعه افغانستان، متهم به «قتل عمد» و محبوس در زندان دستگرد(مرکزی) اصفهان، اعدام شد. 

یک منبع مطلع در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”فهیم اهل شهر محمود راقی افغانستان بود و از حدود سه سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و به قصاص نفس محکوم شده بود.” 

اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

در خبری دیگر به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز دوشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۳، برکت سنجرانی، فرزند: محمدحیات، متهم به «قتل عمد» و محبوس در زندان مرکزی زاهدان، اعدام شد. 

براساس این گزارش، برکت سنجرانی، متهم شده بود که در سال ۱۴۰۰، در یک نزاع خیابانی، فردی را به «قتل»، دستگیر و توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری ۱ زاهدان به اعدام محکوم شده بود. 

در حالی حکم اعدام برکت سنجرانی، اجرا شده که این زندانی به دفعات بر بی گناهی خود تاکید کرده بود. 

برکت سنجرانی،  در تاریخ ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۳، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی، منتقل و پس از اخذ مهلتی ۱۰ روزه به بند عمومی زندان بازگردانده شده بود. 

تا لحظه تنظیم این خبر، اجرای حکم اعدام برکت سنجرانی، توسط رسانه های رسمی داخل کشور و یا نهادهای مرتبط اعلام نشده است. 

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است. 

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب