https://wp.me/p6xuBy-NLy
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۳، حکم اعدام یک زندانی متهم به «قتل عمد» در زندان نورآباد اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۳، عبدل نظری، متولد: ۱۳۵۷، متهم به «قتل عمد» و محکوم به «قصاص نفس» در زندان شهرستان نورآباد از توابع استان لرستان، اعدام شد.
یک منبع مطلع درخصوص اعدام این دو زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”عبدل نظری پدر چهار فرزند بود و از ۵ سال پیش به اتهام قتل عموی خود درطی یک نزاع دستهجمعی برسر زمین کشاورزی بازداشت و به قصاص محکوم شده بود. چون این نزاع دستهجمعی بود، هرگز مشخص نشد که چه کسی مرتکب قتل شده، اما در نهایت عبدل را در دادگاه به قصاص محکوم کردند.”
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است.
به دلیل عدم شفافیت قضایی در ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد احکام اعدام اجرا شده به مراتب بالاتر از رقم است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

