https://wp.me/p6xuBy-O0b
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳، احکام اعدام دستکم یک زندانی متهم به «قاچاق موادمخدر» در زندان شهرستان کهنوج اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش، سحرگاه امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳، منصور رستاخیز(کریمی)، فرزند: موسی، اهل بخش توکهور واقع در هشتبندی در شهرستان میناب، متهم به «قاچاق موادمخدر» در زندان شهرستان کهنوج اعدام شد.
در این گزارش، به نقل از یک فرد مطلع عنوان شد:”منصور رستاخیز، در سال ۱۳۹۹، به اتهام «حمل و نگهداری موادمخدر»در شهرستان کهنوج، بازداشت و قاضی شعبه دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”کنصور رستاخیز، ظهر روز گذشته به همراه یوسف احمدی، برای اجرای حکم به اعدام به سلول انفرادی زندان کهنوج منتقل شده بود.”
حقوق بشر در ایران، پیشتر اجرای حکم اعدام یوسف احمدی را اطلاع رسانی کرده بود.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است.
به دلیل عدم شفافیت قضایی در ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد احکام اعدام اجرا شده به مراتب بالاتر از رقم است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

