شنبه، 11 بهمن 1404 12:08 بعد از ظهر

احکام اعدام دستکم ۵ زندانی در رشت و یزد اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-OMa

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۳، احکام اعدام دستکم ۵ زندانی متهم به «قتل عمد» یا «موادمخدر» در زندان لاکان رشت و زندان مرکزی یزد، اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳، سیروس جعفری و علی ترکاشوند، دو زندانی متهم به «موادمخدر» در زندان لاکان(مرکزی) شهر رشت مرکز استان گیلان، اعدام شدند. 

براساس این گزارش، سیروس جعفری و علی ترکاشوند، در پی ارتکاب جرائم مرتبط با «موادمخدر» در استان گیلان، دستگیر و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب شهر رشت، به اعدام محکوم شده بودند. 

اجرای احکام اعدام این ۲ زندانی توسط رسانهدهای داخل کشور و منابع رسمی اعلام نشده است. 

در خبری دیگر به نقل از حال وش، سحرگاه روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، اسماعیل بارکزائی ـ متولد: ۱۳۸۵، «احتمالا کودک مجرم» ـ تبعه افغانستان ـ متهم به «قتل عمد» و محکوم به «قصاص نفس»، به همراه داوود محمدی‌تخت‌شاه(دهمرده) ـ متولد: ۱۳۷۰ و عثمان دهمرده ـ متولد: ۱۳۷۷ ـ فرزند سرور ـ دو شهروند اهل و ساکن زاهدان، متهم به «قاچاق موادمخدر» در زندان مرکزی یزد، اعدام شدند. 

به نقل از یک فرد مطلع:”اسماعیل بارکزائی، در سال ۱۴۰۲، در پی یکی نزاع خیابانی یک شهروند اهل شهرستان مبید را به قتل رسانده بود و پس از دستگیری و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری۱ استان یزد به «قصاص نفس» محکوم شده بود.” 

همچنین، یک فرد مطلع در خصوص اعدام دو زندانی دیگر اعلام کرد:”داوود محمدی تخت شاه(دهمرده) و عثمان دهمرده، در سال ۱۳۹۸ در جاده یزد ـ اردکان به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب یزد به اعدام مخکوم شده بودند.” 

اجرای احکام اعدام این ۳ زندانی توسط رسانه های داخل کشور و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است. 

به دلیل عدم شفافیت قضایی در ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد احکام اعدام اجرا شده به مراتب بالاتر از رقم است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب