https://wp.me/p6xuBy-PG8
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۴دی ماه ۱۴۰۳، حکم اعدام امیر محمدی در زندان چوبیندر قزوین، اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه سه شنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳، امیر محمدی، متهم به «قتل عمد» و محکوم به «قصاص نفس» در زندان مرکزی(چوبیندر) استان قزوین، اعدام شد.
براساس این گزارش، امیر محمدی، پیشتر به اتهام «قتل عمد» در استان قزوین، دستگیر و توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری۱ آن استان به «قصاص نفس» اعدام محکوم شده بود.
اجرای حکم اعدام امیر محمدی، توسط رسانه های رسمی و یا منابع خبری داخل کشور اعلام نشده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است.
به دلیل عدم شفافیت قضایی در ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد احکام اعدام اجرا شده به مراتب بالاتر از رقم است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

