افزایش تعداد مبتلایان به بیماری مالاریا در استان هرمزگان

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۲، موارد ابتلای شهروندان ساکن استان هرمزگان به بیماری مالاریا در قیاس با مدت مشابه سال ۱۴۰۱، رو به افزایش است.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، امروز چهارشنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۲، عبدالجبار ذاکری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، از افزایش ۳ برابری تعداد شهروندان مبتلا به بیماری مالاریا در این استان در قیاس با سال ۱۴۰۱ خبر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:”در سال ۱۴۰۱ موارد مثبت مالاریا استان هرمزگان نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش قابل توجهی داشته است.”
عبدالجبار ذاکری، با اشاره به اینکه استان هرمزگان به عنوان یکی از مهم ترین مناطق اندمیک مالاریا در کشور است تصریح کرد:”این بیماری از طریق نیش پشه انوفل از انسان بیمار به سالم منتقل می شود و افراد بعد از ابتلا به بیماری مالاریا با علائم اولیه تب و لرز دچار می شوند.”
ذاکری با اشاره به اینکه مقایسه موارد مثبت مالاریا تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۲، نشان دهنده افزایش موارد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ است خاطرنشان کرد:”با شناسایی به موقع موارد و تحت درمان قرارگرفتن آنان هیچ گونه فوتی ناشی از این بیماری در سطح استان در سالهای اخیر صورت نگرفته است.”
همچنین یکی از شهروندان ساکن استان هرمزگان در تشریح این خبر به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”وضعیت خدمات بهداشت و درمان در استان هرمزگان نامطلوب است و حتی در مناطقی شهروندان به ساده ترین خدمات درمانی دسترسی ندارند و مراکز درمانی تجهیزات لازم را دارا نیستند و این در حالی است که هرمزگان در مجاورت خلیج فارس و دریا عمان قرار گرفته که بواسطه بنادری که در آن قرار دارد بیشترین میزان صادارات و واردات صورت می گیرد اما سهم ما مردم هرمزگان فقر، بیکاری و درد و رنج و بیماری است.”
شیوع بیماری مالاریا در حالی توسط مسئولان ارشد بهداشت و درمان هرمزگان تائید شده که پیش از این و در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۲، حبیب غزنوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان هم از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری مالاریا در این استان خبر داد و شناسایی ۴۷ بیمار مبتلا به مالاریا از ابتدای سال جاری در این استان را تائید کرد.
- بیشتر بخوانید: افزایش تعداد مبتلایان به مالاریا در استان سیستان و بلوچستان
لازم به اشاره است، استان هرمزگان از جمله مناطق محروم ایران هست که در آن امکانات بهداشت و درمان بسیار نامطلوب است و شهروندان ساکن آن مناطق از یک سو با فقر، بیکاری، محرومیت از حق تحصیل کودکان و سایر موارد دست و پنجه نرم می کنند و از سوی دیگر با انواع و اقسام بیماری ها دست به گریبان هستند.
مالاریا، مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا است. بیماری مالاریا با نامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده میشود. فرد مبتلا به مالاریا را مالاریال می نامند و به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کمخونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند. اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است. انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل میشود که این تیره شامل چندین گونه است.
در هدف سوم سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت به حق همه انسانها از برخورداری محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از تصویب این سند اما در پی مخالفت علی خامنه ای و اعلام وی با این جمله که (آقایان بدون اجازه ما سندی را امضا کردند) اجرای این سند معتبر بین المللی به طور کامل از دستور کار در ایران خارج و با آن به شدت مخالفت شد.