https://wp.me/p6xuBy-lEV
حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۹, حکم اعدام یک زندانی متهم به قتل عمد محبوس در زندان مرکزی یزد اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان حقوق بشر ایران, سحرگاه امروز چهارشنبه ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۹, مجتبی توتونچی, زندانی متهم به قتل عمد و محبوس در زندان مرکزی یزد که پیشتر با اتهام قتل عمد به قصاص محکوم شده بود اعدام شد.
بنقل از یک منبع مطلع: “مجتبی به خاطر یک درگیری، که رفیق برادر خانمش در آن کشته شد بازداشت شده بود. ولی به گفته خودش، در درگیری فرد دیگری چاقو زده بود و فرار کرده بود. خانواده مقتول به مجتبی شک داشتند و اصرار به قصاصش را داشتند.”
بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.
با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد.
در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرایمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام , محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

