
در ساعات اولیه روز گذشته, حکم اعدام یک زندانی از بابت اتهام قتل در یک نزاع دست جمعی, در زندان مرکزی بندرعباس اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان حقوق بشر ایران, سحرگاه یکشنبه ۹ تیرماه ۱۳۹۸, سهراب تاج مهر, ۳۹ ساله, زندانی متهم به قتل که در یک نزاع دست جمعی مرتکب قتل شده بود از بابت «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود در زندان مرکزی بندرعباس اجرا شد.
براساس این گزارش بنقل از یک منبع مطلع: سهراب تاج مهر, تا آخرین لحظه بر بیگناه بودن خودش تاکید میکرد و بارها گفته بود که این مسئله در یک دعوای دسته جمعی اتفاق افتاده که ۶ نفر در آن شرکت داشتند. در میان این ۶ نفر تنها تاج مهر بازداشت شده بود و او میگفت کسی که یاسر را به قتل رسانده الان یونان است، اما خانواده مقتول من را میشناسند چون دوست یاسر بودم و از ۵ سال قبل از قتل یاسر اختلاف شخصی داشتیم.
اعدام این زندانی در حالی در زندان مرکزی بندرعباس اجرا شد که تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای رسمی اعلان نشده است.
عدم درجه بندی برای قتل عمد در ایران باعث میشود هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود.
بنا بر گزارش نهادهای بینالمللی حقوق بشر، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود.
براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایئ است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد.
بر طبق اخرین گزارش سازمان عفو بین الملل که بصورت آماری اعدام در کشورهای مختلف جهان را مورد بررسی قرار داده است رتبه ایران بعد از چین دارای رتبه دوم جهانی اجرای حکم اعدام میباشد.
از مجموع ۲۵۳ مورد اعدام ثبتشده در ایران، ۱۶۰ نفر، ۱۵۵ مرد و ۵ زن، به جرم قتل، ۲۲ مرد به جرم تجاوز به زنان، سه نفر به جرم تجاوز و قتل، یک نفر به جرم آدمربایی و قتل، سه نفر به جرم آدمربایی و تجاوز، یک نفر به اتهام بغی (قیام مسلحانه علیه حکومت)، ۲۵ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر، یک نفر به اتهام سرقت، ۱۸ نفر به اتهام «محاربه» (۱۲ نفر از آنها در ارتباط با سرقت و ۶ نفر در ارتباط با فعالیتهای سیاسی محکوم شده بودند)، ۱۴ نفر به اتهام «افساد فیالارض» و پنج نفر با اتهامات نامعلوم محکوم به اعدام شده بودند.