فاطمه باختری, نوکیش مسیحی جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد

حقوق بشر در ایران – فاطمه « آیلار » باختری, نوکیش مسیحی ساکن تهران که پیش از این توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست “حسن بابائی” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان ماده ۱۸, روز شنبه ۹ شهریورماه ۱۳۹۸, فاطمه « آیلار » باختری, نوکیش مسیحی ساکن تهران که پیش تر از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و پس از تائید توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس خود راهی بند زندان زندان اوین شد. همچنین زمان « صاحب » فدائی, دیگر هم پرونده ای این نوکیش مسیحی که در حال حاضر در زندان اوین در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۰ ساله خود از بابت پرونده ای دیگر می باشد نیز در این پرونده به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان نهبندان محکوم شد.
براساس این گزارش, فاطمه « آیلار » باختری, در تاریخ ۴ خردادماه ۱۳۹۶ در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین در بند امنیتی ۲۰۹ این زندان تحت بازجوئی قرار گرفت و پس از تفهیم اتهاک از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” پرونده این نوکیش مسیحی به همراه زمان « صاحب » فدائی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد.
با آغاز روند دادرسی برپرونده فاطمه « آیلار » باختری و هم پرونده ای وی زمان « صاحب » فدائی, توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت “ماشالله احمدزاده”, از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام مورد محاکمه قرار گرفتند.
در طی روند دادرسی بر پرونده فاطمه « آیلار » باختری و زمان « صاحب » فدائی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران “ماشالله احمدزاده”, قاضی وقت شعبه مذکور به هر ۲ متهم این پرونده گفته بود در صورتی که توبه کنند و به اسلام بازگردنند حکمی بر علیه آنها صادر نخواهد شد ولی وقتی با جواب منفی هر ۲ نفر این افراد مواجه شد به آنها گفت طی روزهای آتی حکم دادگاه بر علیه آنها صادر خواهد شد.
فاطمه « آیلار » باختری و زمان « صاحب » فدائی, با توجه به ابلاغیه حکم صادره که در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷ به وکلای این ۲ نوکیش مسیحی ابلاغ شد, براساس حکم صادره فاطمه « آیلار » باختری, از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی شامل؛ عضویت در احزاب, گروهها و فعالیتهای رسانه ای و دسته جات سیاسی و اجتماعی و ار تباط با سایر نوکیشان مسیحی محکوم شد. در همین حکم همچنین زمان « صاحب » فدائی, دیگر متهم این پرونده از بابت اتهام مذکور به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان نهبندان محکوم شد. حکم صادره بر علیه زمان « صاحب » فدائی به دلیل تکرار جرم با استناد به ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی به میزان ۱ و نیم برابر مجازات تعیین شده برای اتهام مطروحه یعنی ۱۸ ماه حبس توسط دادگاه بدوی صادر شد.
جلسه دادگاه تجدید نظر این فاطمه « آیلار » باختری و زمان « صاحب » فدائی در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۳۹۷, توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست “حسن بابائی” برگزار شد و احکام صادره توسط دادگاه بدوی عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید و حکم قطعی در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به وکلای این ۲ نوکیش مسیحی ابلاغ شد.
پیرامون زمان « صاحب » فدائی, لازم به ذکر است که این نوکیش مسیحی پیش از این و از بابت پرونده ای دیگر در تیرماه ۱۳۹۶ از بابت اتهامات “تشکیل و راه اندازی کلیساهای خانگی” و “تبلیغ مسیحیت به گفته دادگاه صهیونیستی” به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و در حال حاضر جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۰ ساله خود به همراه ۳ هم پرونده ای دیگر خود بنامهای کشیش “یوسف ندرخانی”, “محمدعلی مصیب زاده” و “محمدرضا امیدی” می باشند.
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری جلسه دادگاه کشیش یوسف ندرخانی و سه شهروند مسیحی دیگر
- بیشتر بخوانید؛ صدور حکم ۴۰ سال حبس برای چهار شهروند مسیحی
- بیشتر بخوانید؛ دادگاه تجدید نظر چهار دگر اندیش مسیحی غیرتثلیثی به زمان دیگری موکول شد
- بیشتر بخوانید؛ محکومیت قطعی کشیش یوسف نادر خانی و سه نوکیش مسیحی به ده سال حبس
- بیشتر بخوانید؛ بازداشت توام با ضرب و شتم کشیش یوسف ندرخانی جهت اجرای حکم حبس
علاوه بر آن کشیش یوسف ندرخانی به ۲ سال تبعید به شهرستان نیک شهر و محمدرضا امیدی هم به ۲ سال تبعید به شهرستان برازجان محکوم شدند.
سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.
از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شدهاند.
علاوه بر این، چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شدهاند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در تاریخ در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگرانکننده خواند. او افزود که این موضوع از «دغدغهها و نگرانیهای» اوست و در سالهای آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.
سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و تبلیغات مذهبی را برای افراد بدون محدودیت آزاد دانسته است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهامات واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.