پنج شنبه , ۰۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

فرونشست زمین در ایران ۱۴۰ برابر وضعیت بحرانی در اروپا

0
1105

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, با توجه به برداشتهای بی رویه از آبهای زیر زمینی و گسترش بحران خشکسالی و در نتیجه فرونشست زمین در ایران به لحاظ ارقام و عدد این میزان ۱۴۰ برابر شرایط بحرانی در کشورهای اروپائی است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, بحران خشکسالی که دامنه وسیع آن اکثر مناطق ایران را فراگرفته و این مشکل به دلیل سوء مدیریت و برداشتهای بی رویه از آبهای زیرزمین بوجود آمده میزان بهره برداری این منابع زیرزمینی در کشور را ۷ تا میلیارد متر مکعب در سال رسانده است که می توان گفت چندین برابر آبهای ورودی به سفرهای زیرزمینی می باشد. 

براساس اعلام محمد درویش کارشناس حوزه محیط زیست با اعلام این خبر گفت: ” ما در کشور مشکل افت سطح آب‌های زیرزمینی را داریم. میزان بهره‌برداری از سفره‌های آب زیرزمینی حدود ۷ تا ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال و بیش از آن چیزی است که وارد سفره‌ها می‌شود که تراز منفی ایجاد کرده و باعث شده در ۶۰ دشت اصلی در مرکز ایران میزان افت آب تا ۲ متر در سال برسد و این خطرناک است.

درویش با بیان اینکه فرونشست در هیچ جای کره زمین به گرد پای کشور ما نمی‌رسد و در این رابطه رکورددار هستیم، خاطرنشان کرد: ایران دو بار در طول قرن ۲۱ رکورد فرونشست زمین را شکسته و اکنون طبق آخرین گزارش‌های سازمان زمین‌شناسی، استان فارس بین فسا و جهرم ۵۴ سانتی متر نشست زمین دارد، یعنی ۱۴۰ برابر آن چیزی که در اتحادیه اروپا به عنوان شرایط بحرانی یاد می‌شود.

وی یادآور شد: فرونشست یکی از خطرناک‌ترین پدیده‌ها و جدی‌ترین بحرانی است که دامن ایران را گرفته، بطور معمول اگر قرار باشد این معضل حل شود بین ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار سال زمان لازم است تا منطقه‌ای که دچار فرونشست شده تاب‌آوری خود را بدست آورد.

ایجاد پدیده فرونشست در بیشتر دشت‌های ایران، به ویژه در دشت‌های کبودرآهنگ، همدان، ورامین، تهران، مشهد و نیشابور همچنین دشت‌های استان‌های کرمان و اصفهان و قزوین قابل مشاهده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading