
گزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان, تیر ماه ۱۳۹۹
ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهر مند شود. این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان میباشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس میتواند از این حقوق یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی برخوردار باشد.
ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.
گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران, تا پایان تیر ماه ۱۳۹۹ شمسی است. این گزارش به صورت آماری – تحلیلی ارائه میشود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همینطور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیتهای مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیتهای فراوان در ایران محسوب میشود.
مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت جمهوری اسلامی ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به خصوص در حوزه دیده بانی و گزارشگری نقض حقوق بشر و همینطور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیتهای مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر بسیاری از فعالان و گزارشگران در زندان و بازداشت هستند) با محدودیتهای فراوان در ایران محسوب میشود.
برای آگاهی این که در بسیاری از موارد نقض حقوق شهروندان و پیروان سایر ادیان در ایران به دلیل تهدید خانواده های افراد بازداشت و یا محکوم به حبس شده و یا به هر طریق حقوق شهروندی وی نقض شده از سوی ارگانهای امنیتی و قضائی تهدید به پرونده سازی مجدد در صورت رسانه ای کردن پرونده فرد می شوند.
فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروههای مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آنها ممکن است وفاداری به نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیتهای مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار دادهاند.
بازداشتها و خشونتهای هدفمند ارگانهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. ادیان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم میشوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت فشارهای بیشتری قرار دارند، آنها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هماکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره میکردند، در زندانهای اوین و رجایی شهر به سر میبرند و دهها تن از پیروان آن نیز در زندانهای کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبسهای طولانی شدهاند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیتهایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت میشناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی میشود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطلاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت میشناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال میشود، آنها که اکثراً در مناطق حاشیهای کشور زندگی میکنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت .
اهل سنت
اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تکتک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواستهای زیاده خواهان نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی میشود.
زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را میگذرانند و بصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیدهشان مورد بیاحترامی قرار میگیرند.
اصل ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران, برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار میدهد. با این حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از ۳ دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیتهای کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهرهمندی برابر از فرصتها و امکانات محروم هستند، همینطور با موانع و محدودیتهای جدی برای تبلیغ باورهای خود و بجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبهرو هستند.
در این ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲ تیر ماه ۱۳۹۹, توحید قریشی, زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر پس از تبرئه از ۲ اتهام از بابت اتهام هواداری از گروههای مخالف نظام به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۶ تیر ماه ۱۳۹۹, جواد موسوی, متولد: ۱۳۷۱, فرزند صباح, زندانی عقیدتی و دگراندیش مذهبی اهل سنت برای سپری کردن دوران حبس توام با تبعید خود پس از تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس در زندان شیبان اهواز به زندان مرکزی یزد منتقل شد. این زندانی عقیدتی در مجموع به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۹, محی الدین تازه وارد, زندانی عقیدتی سنی مذهب توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست علی شیخلو از بابت اتهام عضویت در گروههای سلفی به اعدام محکوم شد. عبدالسلام مردان رزگه, دیگر شهروند اهل سنت در این پرونده نیز از بابت همین اتهام به تحمل ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۱۴ تیر ماه ۱۳۹۹, ملاعبدالله معروفی و احمد الهی شهروندان اهل شهرستان مهاباد, خالد غفاری اهل شهرستان سردشت, حسام محمدی خواجلو, فرزند: حسن, اهل اشنویه, نظام نادری, فرزند: رحمان, اهل شهرستان بوکان, علیرضا فتاح مرادی, فرزند: صدیق, اهل شهرستان بوکان, جلال رستمی نوروزلو, فرزند: ابوبکر, اهل شهرستان مهاباد و ملا رحمت نصوحی, اهل شهرستان مهاباد, توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در سَلَفی, در مجموع به تحمل ۲۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۸ تیر ماه ۱۳۹۹, حافظ نورمحمد, فعال مذهبی اهل سنت و از مدرسان حوزه علمیه منبع العلوم کوه ون در شهرستان سرباز پس از احضار به اداره اطلاعات این شهرستان تحت بازجوئی و تهدید قرار گفت.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۹, حافظ اصغر کوهی, فعال مذهبی اهل سنت پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام و تحمل ۸ ماه بلاتکلیفی و بازجوئی های فشرده با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹, حافظ عبدالغفار نقشبندی امام جمعه موقت راسک, در پی دریافت تماس تلفنی برای تاریخ رسیدگی ۱۴مرداد ماه سالجاری به دادگاه ویژه روحانیت مشهد فراخوانده شد. احضار این فعال مذهبی اهل سنت به دلیل انتقاد وی از نظارت دفتر علی خامنه ای برای انتخاب امامان جمعه اهل سنت که اخیراً ۱۱۵تن از این افراد در سراوان و خاش به همین منوال انتخاب شدند صورت گرفته باشد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۹, جعفر اوصافی, متولد: ۱۳۶۹, فرزند: احمد, فعال مذهبی اهل سنت ساکن بوکان پس از اتمام دوران بازجوئی و تفهیم اتهام در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به زندان مرکزی این شهرستان منتقل شد.
ردیف | موارد نقض حقوق بشر | جمع موارد |
۱ | آغاز دوران تبعید | ۱ |
۲ | صدور حکم اعدام | ۱ |
۳ | صدور حکم حبس تعزیری | ۱۰ |
۴ | احضار تلفنی به ارگانهای امنیتی و مراجع قضائی | ۲ |
۵ | بازجوئی | ۳ |
۶ | تهدید شهروندان | ۱ |
۷ | تفهیم اتهام | ۱ |
۸ | ممانعت از انجام تبلیغات مذهبی | ۱ |
۹ | محرومیت از حق در اختیار داشتن وکیل و سایر حقوق افراد در بازداشت | ۱ |
۱۰ | آزادی با تودیع قرار وثیقه | ۱ |
جمع کل موارد | ۲۲ مورد |
بهائیان
ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران «فرقه مرتد» تلقی میشود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمیخواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمیکنند. با این حال رژیم دینی ایران آنها را تحت تعقیب قرار میدهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی تاکنون، بهاییان به طور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بودهاند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه میگیرند و همواره در معرض دستگیریهای بدون مجوز قانونی و حبس قرار گرفتهاند. بهائیان هرگز قادر نبودهاند به طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار میگیرند.
انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکانپذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده دیگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت دیگر شناختهشده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهرهمندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار میگیرد، مرتفع سازند.
ممانعت از کسبوکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیتهایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ میکنند.
در این ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۳ تیر ماه ۱۳۹۹, امین ذوالفقاری, شهروند بهائی ساکن میبد یزد, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۹, روح الله زیبائی, شهروند بهائی ساکن کرج با دریافت پیامکی توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب این شهرستان برای ارائه دفاعیات احضار شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۳۹۹, مسئولان دبیرستان البرز کرج از ثبت نام ادیب ولی, دانش آموز ۱۵ ساله بهائی ساکن این شهر به دلیل اعتقاد وی به دیانت بهائی ممانعت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۹, مهرداد موسوی خولنجانی, شهروند بهائی ساکن اصفهان پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان برای تحمل حبس تعزیری ۶ ماهه خود بازداشت و به زندان مرکزی اصفهان « دستگرد » منتقل شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۲۰ تیر ماه ۱۳۹۹, گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان, که از رسانه های حکومتی ایران است با انتشار گزارشی ضمن فرافکنی, سفسطه گری توام با مغالطه و تهمت زنی بر شهروندان بهائی ساکن ایران مدعی شده اموال و دارائی این شهروندان در ایران از طریق فعالیتهای اقتصادی غیرقانونی شامل قاچاق کالا و ارز کسب شده و در ادامه ادعاهای این خبرگزاری حکومتی انجام مناسک مذهبی و تبلیغات باورهای مذهبی این شهروندان هم جرم انگاری شده و با اعلام اینکه شهروند بهائی تبلیغات مذهبی می کنند در حقیقت امر اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی که ادعای عمل و احترام به آن را دارند و سایر اسناد بین المللی حقوق بشر را نقض کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹, نیلوفر حکیمی, الهه سمیع زاده, نوید بازماندگان، نورا پورمرادیان، بهاره قادری، سودابه حقیقت, شش شهروند بهائی ساکن شیراز توسط شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ریاست قاضی جمشید کشکولی از بابت اتهامات عضویت در گروههای معاند نظام و فعالیت تبلیغی علیه نظام در مجموع به تحمل ۱۹ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. همچنین احسان الله محبوب راه وفا به پرداخت ۱ میلیون تومان جریمه نقدی نیز محکوم شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹, شهناز ثابت, سهیلا حقیقت, فرزان معصومی و فرهام ثابت, چهار شهروند بهائی ساکن شیراز توسط شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ریاست قاضی جمشید کشکولی با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه های معاند نظام هر یک به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند. همچنین الهه سمیع زاده, دیگر شهروند بهائی علاوه بر تحمل ۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری به پرداخت ۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
ردیف | موارد نقض حقوق بشر | جمع موارد |
۱ | صدور حکم حبس تعزیری | ۱۰ |
۲ | صدور حکم جریمه نقدی | ۲ |
۳ | بازداشت | ۱ |
۴ | احضار و بازپرسی | ۱ |
۵ | محرومیت از تحصیل | ۱ |
۶ | اجرای حکم حبس تعزیری | ۱ |
۷ | فرافکنی و حاشیه سازی | ۱ |
۸ | بازجوئی | ۱ |
۹ | تفهیم اتهام | ۱ |
۱۰ | آزادی با تودیع قرار وثیقه | ۱ |
جمع کل موارد |
۲۰ مورد |
مسیحیان
جمهوری اسلامی کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بیشماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیتهای مذهبیشان زندانیشده، مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمانهای مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته میشود تعداد زیادی از مسیحیان شناختهشده تنها به جرمهایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر میبرند و یا دیگر شهروندان مسیحی با عناوین جاسوسی محکوم میشوند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزهخواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندانهای ایران مواجه شده و بعضاً حتی تحدید به مرگ شدهاند. فشار دستگاههای امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیتهای اعمالشده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواستههای آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان منجمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان داران و نوکیشان مسیحی فارسیزبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی دادهاند و یا به کل تعطیل، رهبران آنان جمهوری مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شدهاند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد؛ با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناختهشده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگانهای مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد میکنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به واسطهی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران را سد میکند.
در این ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱ تیر ماه ۱۳۹۹, حبیب حیدری, پوریا پیما, سام خسروی, ساسان خسروی, فاطمه طالبی, مریم فلاحی و خواهر وی مرجان فلاحی, هفت تن از نوکیشان مسیحی ساکن بوشهر, به حبس, تبعید و مجازات تکمیلی محکوم شدند. براساس دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب بوشهر, سام خسروی, ساسان خسروی, هر یک به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل ۱ سال حبس تعزیری, دو سال تبعید از شهرستان بوشهر و محرومیت از اشتغال در بیمارستان و هریک به پرداخت ۸ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند. همچنین حبیب حیدری دیگر متهم این پرونده از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. پوریا پیما از بابت اتهام مذکور به تحمل ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شد. همچنین در بخش دیگری از این دادنامه مریم فلاحی به همراه خواهرش مرجان فلاحی هر یک به پرداخت ۶ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند اما مریم فلاحی علاوه بر پرداخت جریمه نقدی از اشتغال در موسسات ملی و دولتی محروم شد. در صورت قطعی شدن این حکم مریم فلاحی باید پس از ۲۰ سال کار در بیمارستانی در بوشهر محل کارش را به دلیل عقاید مذهبی اش ترک کند. همچنین فاطمه طالبی, همسر پوریا پیما به پرداخت ۴ میلیون تومان جریمه نقدی معادل ۲ ماه حقوق میانگین محکوم شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, در ساعات پایانی سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹, ژوزف شهبازیان، رضا- ن، سالار- الف، مینا – خ، مریم -خ, به همراه ۴ تن دیگر با هویت نامشخص از نوکیشان مسیحی ساکن تهران در پی یورش نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همچنین در ساعات اولیه چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹, فرهاد- م, آرش – ر و فرهاد – خ, سه تن دیگر از نوکیشان مسیحی ساکن کرج پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شدند. در ساعات اولیه چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹, سهراب – ع ابراهیم – ع و یک فرد دیگر با نام یاسر توسط نیروهای امنیتی شهرستان ملایر بازداشت شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۹, ده تن از نوکیشان مسیحی بازداشت شده در جریان برگزاری مناسک مذهبی در شهرهای کرج و تهران پس از طی مراحل بازجوئی و با آغاز بازپرسی با اتهامات اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام توسط شعبه بازپرسی تفهیم اتهام شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۳۹۹, اسماعیل مغربی, متولد: ۱۳۳۴, نوکیش مسیحی ساکن شیراز, توسط شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس به ریاست قاضی جمشید کشکولی از اتهام توهین به مقدسات تبرئه شد. این نوکیش مسیحی پیش از این در بخش اول از پرونده قضائی خود از بابت همین اتهام به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۹, سمیه « سونیا » صادق, نوکیش مسیحی ساکن تهران پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
ردیف | موارد نقض حقوق بشر | جمع موارد |
۱ | بازداشت شهروندان | ۱۰ |
۲ | تفهیم اتهام | ۱۰ |
۳ | محرومیت از حق در اختیار داشتن وکیل در دوران بازجوئی و بازپرسی | ۱۰ |
۴ | محاکمه | ۷ |
۵ | صدور حکم حبس تعزیری | ۵ |
۶ | صدور حکم تبعید | ۲ |
۷ | صدور حکم تبرئه | ۱ |
۸ | پرداخت جریمه نقدی | ۴ |
۹ | ممانعت از اشتغال و سایر فعالیتهای اجتماعی | ۳ |
۱۰ | آزادی با تودیع قرار وثیقه | ۱ |
جمع کل موارد | ۵۳ مورد |
سایر پیروان ادیان
بازداشتهای فراقانونی و خشونتهای هدفمند ارگانهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروههای مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آنها ممکن است وفاداری به نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیتهای مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار دادهاند.
در این ماه
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۴ تیر ماه ۱۳۹۹, ماشالله پسرکهن, متولد ۲۶ تیرماه ۱۳۳۹, دارای ۲ فرزند و شهروند یهودی محبوس در اتاق ۱۵ سالن ۲ اندرزگاه ۴ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ که در پی پیچ خوردگی از ناحیه مچ پا به شدت آسیب دیده از اعزام به مرکز درمانی تخصصی محروم مانده است. این شهروند یهودی, از کم سوئی چشم نیز رنج میبرد و از اعزام به مرکز درمانی محروم شده است. در زمانی که این زندانی عقیدتی به مرخصی اعزام شده بود پس از بازگشت به زندان کتابهای مذهبی وی توسط نگهبانی زندان ضبط شد. این زندانی عقیدتی در حالی محکومیت حبس تعزیری ۳ ساله خود را سپری می کند که اعضای خانواده وی در کشور اسرائیل زندگی می کنند و از حق هرگونه تماس تلفنی با خانواده خود نیز محروم است. این زندانی عقیدتی به دفعات از سوی زندانیان جرائم غیرسیاسی با الفاظی رکیک مورد خطاب قرار گرفته است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹, سلمان فاطمی, از هوادارن جریان یمانی, دارای مدرک دکترای مغز و اعصاب, متاهل, ساکن اصفهان که پیشتر با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۳ دادیاری دادسرای ویژه روحانیت اصفهان برای حضور در جلسه بازپرسی احضار شده بود از حضور در این جلسه بازپرسی خودداری کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از عصر باختر, روز چهارشنبه ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹, سجاد ملایری, دادستان عمومی و انقلاب اسلام آباد غرب از بازداشت فردی از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام توهین به مقدسات و فعالیت تبلیغی علیه نظام در این شهرستان خبر داد. وی همچنین از بازداشت چند تَن دیگر از اعضای یک گروه مذهبی توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه در این شهرستان خبر داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران, در ساعات پایانی سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹, رضا رمضانی, شهروند ساکن اسلام آباد غرب, توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
ردیف | موارد نقض حقوق بشر | جمع موارد |
۱ | احضار به دادگاه | ۱ |
۲ | محرومیت از حق دادرسی عادلانه | ۱ |
۳ | بازداشت و بیخبری | ۵ |
۴ | ممانعت از انجام مناسک مذهبی | ۱ |
۵ | رفتار توهین آمیز با شهروندان | ۱ |
۶ | تفتیش عقیده | ۱ |
۷ | محرومیت از حق درمان | ۱ |
جمع کل موارد | ۱۱ مورد |