https://wp.me/p6xuBy-11ie
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۰شهریورماه ۱۴۰۵، سودا (مرضیه) ابراهیمی شمسآبادی، به اعدام محکوم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای گذشته، سودا(مرضیه) ابراهیمی شمس آبادی، حدودا ۳۲ ساله، متولد: اراک، ساکن بندرعباس، متهم سیاسی محبوس در زندان مرکزی بندرعباس، توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب بندرعباس به اعدام محکوم شده و با توجه به بیماریهای واسکولیت و ام اس در وضعیت نابسامان خدمات درمانی از حق درمان هم محروم شده است. با توجه به صدور حکم اعدام، رعایت این تضمینها اهمیت مضاعف دارد و هرگونه نقص مؤثر در حق دفاع و دسترسی به وکیل باید در روند رسیدگی و بررسی اعتراض به حکم مورد توجه قرار گیرد. همچنین محرومیت یا محدودیت دسترسی این زندانی سیاسی به پزشک متخصص و داروهای ضروری، با حق برخورداری از مراقبت پزشکی مناسب برای زندانیان و ممنوعیت رفتار غیرانسانی یا تحقیرآمیز مغایرت دارد.
براساس حکم صادره توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب بندرعباس؛ سودا(مرضیه) ابراهیمی شمس آبادی، از بابت اتهام «فعالیت رسانه ای به قصد تحکیم اسرائیل و آمریکا» و «عکسبرداری، فیلمبرداری و ارسال اطاعات برای رسانه های فارسی زبان خارج از کشور ـ افساد فی الارض» و «اقدام اطلاعاتی و امنیتی به نفع دووَل متخاصم» به اعدام و از بابت اتهام «توهین به رهبری در فضای مجازی» هم به تحمل حبس تعزیری محکوم شده است.
در ادامه این دادنامه هم سودا(مرضیه) ابراهیمی به توقیف اموال ضبط شده از وی به نفع دولت و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است.
به نقل از یک فرد مطلع در گفت و گو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه سودا(مرضیه) ابراهیمی پیش از بازداشت تحت درمان بیماری ام اس بوده پس از دستگیری دسترسی اش به پزشک متخصص و بخشی از داروهایی که روزانه اسنفاده می کرد محدود شده و از سوی دیگر مسئولان زندان بندرعباس به اعلام اینکه دادستان و ضابط امنیتی پرونده مانع اعزام این زندانی سیاسی به مرکز درمانی خارج زندان هستند وی را از حق درمان محروم کردند.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”خانم شمس آبادی علاوه بر ام اس، از بیماری واسکولیک کبد هم در رنج است و با توجه به این بیماری خطرناک جانش در خطر است.”
لازم به ذکر است، سودا(مرضیه) ابراهیمی شمس آبادی، در فروردین ماه ۱۴۰۵، توسط ماموران امنیتی در شهر بندرعباس، دستگیر و پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش به بازداشتگاهی امنیتی در آن شهر منتقل و دوران بازجویی ها و بازپرسی به پرونده اش را در حالی که با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق انتخاب و دسترسی به وکیل محروم شده بود سپری کرد.
صدور حکم اعدام علیه سودا(مرضیه) ابراهیمی شمسآبادی و محرومیت او از دسترسی مؤثر به وکیل در مراحل تحقیقات مقدماتی، با ماده ۵ قانون آیین دادرسی کیفری در تعارض است. بر اساس این ماده، متهم باید از حقوق خود آگاه شود و امکان اعمال این حقوق برای وی فراهم باشد؛ همچنین متهم باید از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی خود برخوردار شود. اعمال محدودیتهای قانونی نباید به نحوی باشد که حق دفاع مؤثر متهم، بهویژه در پروندهای با مجازات سلب حیات، عملاً بیاثر شود.
از منظر اسناد بینالمللی نیز، ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق حقوق مدنی و سیاسی، حق هر متهم به رسیدگی عادلانه، علنی و توسط دادگاه مستقل و بیطرف و برخورداری از امکانات کافی برای دفاع را تضمین کردهاند. همچنین بر اساس اصل برائت، اثبات اتهامات بر عهده مقام تعقیب است و انتساب عناوین سنگینی مانند «افساد فیالارض» و «اقدام اطلاعاتی و امنیتی» بدون ارائه ادله معتبر و امکان دفاع مؤثر، با الزامات دادرسی عادلانه مغایرت دارد.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

