عفو و تخفیف مجازات بیش از ۳ هزار تن از متهمان سیاسی و امنیتی

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه از عفو و تخفیف در مجازات حبس تعزیری ۳۷۸۰ تن از متهمان جرائم سیاسی و امنیتی به مناسبت ماه ربیع الاول خبر داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از میزان، امروز سه شنبه ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری هفتگی که با رسانه های داخل کشور داشت از عفو و تخفیف مجازات ۳۷۸۰ نفر از محکومان سیاسی و امنیتی خبر داد. از این تعداد ۲۳۰۱ نفر تا به این لحظه آزاد شدند.
سخنگوی قوه قضائیه در تشریح این خبر ادعا کرد: “از مجموع ۳۷۸۰ نفر که شامل این عفو شدند تا به این لحظه ۲۳۰۱ نفر آزاد شدند که شامل ۱۵۷ محکوم امنیتی از محکومانی که اتهامات تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تباتی، شرکت در اعتراضات سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۷، ۱۳۹۶ و سالهای قبل از آن داشتند،مورد عفو قرار گرفتند. همچنین در این جمع به مناسبت هفته وحدت، ۱۶ نفر از اتباع کشورهای اسلامی مورد عفو رهبری قرار گرفتند.”
اسماعیلی در ادامه افزود: “مبنا در تحول عفو و عفوهای پیشنهادی اخیر، کار کارشناسی، بررسی دقیق پروندههای قضایی، رصد اعمال و رفتار محکومان در دوران تحمل محکومیت در کمیسیون شهرستانی، استانی و مرکزی عفو قوه قضاییه، لحاظ نمودن تنبه، ندامت، توبه و اصلاح مجرمان و عدالت در اجرای عفو در بین محکومان جرایم مختلف است که مورد نظر قرار گرفته است.”
در حالی غلامحسین اسماعیلی، بعنوان سخنگوی قوه قضائیه از واژه توبه و ابراز ندامت برای آزادی این زندانیان سیاسی استفاده می کند که علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعای وجود آزادی بیان در ایران کرده و مدعی شده در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد اما سخنگوی قوه قضائیه مدعی توبه دگراندیشان سیاسی و مذهبی و زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران است.
برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف و با حضور هیئت منصفه و استماع دفاعیات متهم و همچنین حضور وکیل انتخابی از سوی متهم در دادگاه در زمان محاکمه و ارائه امکان اقدامات برای متهم در جهت دفاع از خود از جمله موارد مورد تاکید شده در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.