دوشنبه , ۱۳ آذر , ۱۴۰۲
دوشنبه, دسامبر 4

سهیل عربی, محکومیت به یک سال و نیم حبس تعزیری / تداوم محرومیت از دسترسی به خدمات پزشکی/ سند

0
1773

 سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در زندان تهران بزرگ از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است. همچنین این زندانی عقیدتی در تاریخ ۱۵ آذر ماه سالجاری از سوی شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری تهران به اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب عمدی اموال دولتی به تحمل یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران, سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در بند ۹ تیپ ۱ موسوم به (( دارالقرآن)) زندان تهران بزرگ, که در حال سپری کردن دوران حبس ده سال و نیم خود در این زندان میباشد بدلیل آسیبهای جسمانی شدید که از جمله میتوان به شکستگی بینی و انحراف چشم و همچنین بدلیل عدم دسترسی به خدمات دندانپزشکی با درد شدید دندان دست و پنجه نرم میکند.  بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن تائید خبر محرومیت سهیل عربی از دسترسی به خدمات پزشکی و بی توجهی ومسئولان زندان تهران بزرگ گفت, با توجه به شدت آسیبهای جسمی بر دندانها و تداوم خونریزی از بینی این زندانی سیاسی که بر اثر شکنجه و ضرب وشتم بر این زندانی سیاسی وارد شده است مسئولان زندان تهران بزرگ هیچگونه توجهی نسبت به اعزام وی به مرکز درمانی جهت مداوا نمیکنند. این منبع مطلع در مورد محکومیت مجدد سهیل عربی به حبس گفت, سهیل عربی بدون حضور وکیل و در طی یک روند ناعادلانه دادرسی توسط شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری دو تهران واقع در مجتمع قضائی قدس تهران به تحمل یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.  این منبع مطلع در ادامه گفت, پرونده پزشکی سهیل عربی که مربوط به شکستگی بینی وی که در اثر ضرب و شتم در زندان و درحالی که سهیل عربی در خواب بود بطور ناگهانی با حمله افرادی ناشناس در زندان صورت گرفته و در مرحله دوم  بعد از انتقال سهیل عربی در اثر ضرب و شتم شدید که منجر به بیهوشی و شکستگی بینی وی شد در بیمارستان امام خمینی و در آن مکان مجددا توسط ماموران انتقال این زندانی به بیمارستان برای بار دوم صورت گرفته است.

با توجه به نبود لوازم گرمایشی در زندان سهیل عربی و اکثر زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ به سرماخوردگی مبتلا شده اند و با توجه به ویروسی بودن این بیماری احتمال ابتلای تعداد بیشتری از زندانیان طی روزهای آینده امکانپذیر میباشد.

حقوق بشر در ایران طی گزارشهائی از تداوم محرومیت گسترده سهیل عربی از دسترسی به خدمات پزشکی اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است با توجه به روشنگری و اطلاع رسانی هائی که از موارد نقض حقوق بشر و شکنجه و محرومیتهای گسترده زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ از طرف سهیل عربی صورت گرفته است لذا به دستور رئیس بند ۹ تیپ ۱ زندان تهران بزرگ از هرگونه تماس تلفنی محروم شده است. 

با توجه به روند فزآینده سرکوب و گسترش نقض حقوق بشر در ایران و همچنین شکنجه گسترده افراد محبوس در زندانهای ایران اینگونه رفتارهای حکومت جمهوری اسلامی مصداق بارز شکنجه میباشد. همچنین با استناد به ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی هیچ انسانی نباید مورد رفتاری قرار گیرد که منجر به تنزل  مقام انسانی و شخصیت وی گردد. 

سهیل عربی  در پرونده‌ای که در داخل زندان برای وی مفتوح شده بود، به اتهامات “توهین به مقدسات” و “تبلیغ علیه نظام” از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه مجموعا به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

همچنین در تیرماه سال ۱۳۹۷ از بابت پرونده‌ای دیگری که در دوران حبس بر علیه او و همسر سابقش مفتوح شده بود، طی حکمی توسط  شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به مقدسات” به تحمل سه  سال حبس تعزیری, سه سال تبعید به شهرستان برازجان و پرداخت چهار میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. 

همچنین در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۷ در پرونده ای دیگر که سومین پرونده سازی برای این زندانی عقیدتی در زندان تهران بزرگ صورت گرفته بود سهیل عربی از سوی شعبه ۱۱۶۶ دادگاه کیفری دو مجتمع قضائی قدس تهران به اتهام, اخلال در نظم عمومی و تخریب عمدی اموال عمومی به تحمل بیست ماه حبس تعزیری محکوم شده است. لازم به ذکر است که این پرونده در حال حاضر در مرحله تجدیدنظر خواهی میباشد.

در طی روند دادرسی این پرونده نیز سهیل عربی از حق انتخاب وکیل محروم بوده است.

دادرسی عادلانه از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق افراد به دادرسی عادلانه برای افراد تاکید میکند.

سازمان گزارشگران بدون مرز روز سه شنبه ۲۷ آذر ماه سالجاری و طی گزارشی بیلان سالانه خشونت علیه آزادی اطلاع‌رسانی در بخشی از این گزارش  به فعالان رسانه‌ای و روزنامه‌نگاران زندانی ایرانی در سال ۲۰۱۷ پرداخت سهیل عربی، عکاس، وبلاگ نویس و فعال مدنی، آذرماه سال ۹۲ توسط سپاه پاسداران بازداشت شد و به اتهام «سب‌النبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم شد. اما در تیر ماه ۱۳۹۴ یکی از شعبات دیوان عالی کشور حکم اعدام او را نقض کرد. او پس از اعاده دادرسی و نقض حکم، به ۷ سال و نیم حبس محکوم شد. او خرداد ماه سال ۱۳۹۷ در حالیکه در اعتراض به وضعیت زندان مرکزی تهران، زندان فشافویه، دست به اعتصاب غذا زده بود، در یک پیام صوتی وضعیت داخل زندان را به شدت اسف بار خواند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d