یکشنبه، 19 بهمن 1404 11:43 قبل از ظهر

احضار صمد پورشه به جلسه بازپرسی در دادسرای یاسوج

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Qc9

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۶بهمن ماه ۱۴۰۳، صمد پورشه، فعال مدنی به به جلسه بازپرسی احضار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، صمد پورشه، فعال مدنی، ساکن شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج احضار شد. 

براساس ابلاغیه ای که چندی پیش برای صمد پورشه ارسال شده این فعال باید برای تشکیل پرونده قضایی جدید و دفاع از خود در برابر اتهام «توهین به مقدسات اسلامی» به شعبه ۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج ارسال شد. 

پیشتر هم در جلسه دادرسی به پرونده قبلی صمد پورشه، در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی رضا قهرمانی ـ در شعبه اول دادگاه انقلاب یاسوج برگزار و این فعال مدنی، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۶ ماه و ۱ روز حبس تعزیری محکوم و از اتهام «توهین به رهبری» تبرئه شد و در پی اعلام تسلیم به رای میزان یک چهارم از مجموع حبس تعزیری ۶ ماهه وی کسر شدو این فعال مدنی، در تاریخ ۲۲ اسفند ماه ۱۴۰۲، برای سپری کردن دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان یاسوج منتقل  پس از طی دوران حبس خود آزاد شد. 

وی در بخش دوم از پرونده قضایی خود در تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی شعبه ۲ دادگاه کیفری۱ یاسوج محاکمه و از بابت اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به تحمل ۱ سال حبس با طول مدت تعلیق ۱ ساله محکوم شد. 

این فعال فضای مجازی، در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران اطلاعات سپاه فتح در شهر یاسوج، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه آن نهاد امیتی و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان مرکزی باسوج منتقل و اوایل آبان ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

صمد پورشه، چندی پیش، با دریافت ابلاغیه ای کتبی، برای محاکمه در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، به شعبه اول دادگاه انقلاب یاسوج احضار شده بود. 

با آغاز مراحل بازپرسی، صمد پورشه، در تاریخ ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲، پس از احضار به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، از بابت اتهامات «تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی»، «توهین به رهبری در فضای مجازی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تفهیم اتهام شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

احضار تلفنی، بازداشت خودسرانه، ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب