
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۹آبان ماه ۱۴۰۲، زهرا شفیعی در دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲، زهرا شفیعی، مستندساز، نویسنده و فعال ادبی، ساکن تهران، محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، توسط ایمان افشاری ـ قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شد.
در این جلسه دادرسی، زهرا شفیعی به همراه وکل مدافع خود دفاعیاتشان را از بابت اتهامات مندرج در کیفرخواست صادره به ایمان افشاری ارائه کردند.
لازم به اشاره است، زهرا شفیعی، در تاریخ ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران امنیتی در منزل خود واقع در تهران، دستگیر و برای بازجویی ابتدا به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و در نهایت پس از طی مراحل تحقیقات به بند عمومی زندان اوین منتقل شده است.
همچنین، در تاریخ ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۲، ماموران وزارت اطلاعات در حالی که زهرا شفیعی تحت بازجویی بود به منزل وی یورش برده و برخی لوازم شخصی این نویسنده را توقیف کردند.
از جمله آثار ادبی زهرا شفیعی می توان به کتاب (نامه یک زن ایرانی به استیون هاوکینگ) اشاره کرد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
احضار بصورت تلفنی، بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.