https://wp.me/p6xuBy-Qi6
ـ امروز پنجشنبه ۱۱بهمن ماه ۱۴۰۳، حمید گمشادزهی، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش، روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۳، حمید گمشادزهی، ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، در پی احضار به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زاهدان، دستگیر شد.
براساس این گزارش، دستگیری، حمید گمشادزهی، در پی تفهیم اتهام و صدور قرار بازداشت موقت برای وی صورت گرفته است.
به نقل از یک فرد مطلع:”روز سه شنبه هفته جاری، آقای گمشادزهی، با دریافت تماس تلفنی به شعبه ۶ بازپرسی دادسرای زاهدان، احضار شده بود و روز چهارشنبه، حدود ساعت ۱۰ صبح، پس از مراجعه به آن دادسرا، شد و علت دستگیری وی «اظهارات او در تشییع پیکر برادرزادهاش علیه نیروهای امنیتی استان سیستان و بلوچستان» عنوان شده است.”
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

