بازداشت امین ذوالفقاری, شهروند بهائی ساکن یزد توسط نیروهای امنیتی

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۶ خرداد ماه ۱۳۹۹, ماموران امنیتی شهرستان یزد پس از بازداشت امین ذوالفقاری شهروند بهائی ساکن این شهرستان وی را به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی در این شهرستان منتقل کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران, روز پنجشنبه ۱ خرداد ماه ۱۳۹۹, امین ذوالفقاری, شهروند بهائی ساکن یزد, توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی این شهرستان منتقل شد.
براساس این گزارش, پس از انتقال امین ذوالفقاری به بازداشتگاه قرار بازداشت وی به مدت ۱ ماه صادر و به این شهروند بهائی ابلاغ شد.
گفته می شود دلیل بازداشت این شهروند بهائی تبلیغات دیانت بهائی عنوان شده است.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پیشتر مدعی شد که کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان نمیرود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشتهاند بازداشت و به حکمهای سنگین محکوم شدهاند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهب شان شغل خود را از دست دادهاند، محروم از تحصیل شدهاند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان میدهد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از ۳۰۰/۰۰۰ نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد. همچنین سرکوب فعالان مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق آزادی بیان برای فر فرد تاکید دارد.