سه‌شنبه، 09 تیر 1405 6:48 قبل از ظهر

بازداشت ۹ تن از شهروندان توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Z9m

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۷تیرماه ۱۴۰۵، سیامک میرزایی، علی واثقی، عسکر اکبرزاده، کازیوه پرویزنیا، علی زلفی، جعفر مختاری‌فر، مهران بهرامی، عبدالمجید کردتمینی و بنیامین کردتمینی بازداشت شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۷ تیر ماه ۱۴۰۵، سیامک میرزایی، عسگر اکبرزاده و علی واثقی، سه تن از فعالان ملی مدنی(آذربایجانی)، در شهرستان مشگین شهر و استان اردبیل، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی، دستگیر شدند. 

به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”دستگیری عسکر اکبرزاده و علی واثقی در استان اردبیل و بازداشت سیامک میرزایی از زندانیان سیاسی پیشین هم در شهرستان مشکین شهر صورت گرفته است.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات، روند دادرسی به پرونده و از شرح اتهامات و مکان نگهداری این افراد اطلاعاتی حاصل نشده است. 

لازم به ذکر است، سیامک میرزایی، عسگر اکبرزاده و علی واثقی، پیشتر هم در پی تداوم فعالیت های مسالکت آمیزشان، بازداشت و با پرونده سازی قضایی مواه شده بودند. 

در خبری دیگر به نقل از کردپا، طی روزهای گذشته، کازیوه پرویزنیا، اهل شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، توسط ماموران امنیتی ـ انتظامی، دستگیر شده است. 

براساس اعلام یک فرد مطلع:” کازیوه پرویزنیا، طی روزهای اخیر(احتمالا در تاریخ ۲۲ خرداد ماه سال جاری)، در پی احضارش به اداره اطلاعات، بازداشت شد.”

وی در خصوص  علت دستگیری کازیوه پرویزنیا، تشریح کرد:”علت بازداشت این شهروند «فیلمبرداری از اعتراضات دی ۱۴۰۴ در مهاباد عنوان شده و د ر حال حاضر هم در زندان مرکزی ارومیه بسر می برد.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، این شهروند از حق آزادی با تودیع وثیقه محروم و با وضعیت بلاتکلیف در زندان ارومیه بسر می برد. 

در خبری دیگر به نقل از کردپا، صبح امروز یکشنبه ۷ تیر ماه ۱۴۰۵، علی زلفی، اهل شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، توسط ماموران اداره اطلاعات آن شهرستان دستگیر شده است. 

براساس اعلام یک فرد مطلع:”علی زلفی، صبح امروز یکشنبه ۷ تیر ماه در پی یورش ماموران اداره اطلاعات بوکان به محزل کار وی، بازداشت شده است.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، از روند قضایی پرونده و علت دستگیری علی زلفی اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به ذکر است، علی زلفی، پیشتر هم تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزلش در شهرستان بوکان، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها و بازپرسی در تاریخ ۳ اسفند ماه ۱۳۹۹ با تودیع وثیقه ای به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان از زندان آزاد شده بود. 

با آغاز مراحل داردسی، علی زلفی، توسط قاضی پیمان رستمی ـ رئیس شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری۲ شهرستان بوکان، محاکمه و در تاریخ ۲۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ از بابت اتهام«فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۴ ماه و ۱۰ روز حبس تعزیری محکوم شده بود. 

در پی اتمام مراحل داردسی و ابلاغ حکم قطعی، علی زلفی در تاریخ ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۰، دستگیر و به زندان مرکزی بوکان منتقل شده بود و در تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۰ آزاد شده بود. 

در خبری دیگر به نقل از کولبرنیوز، امروز یکشنبه ۷ تیر ماه ۱۴۰۵، جعفر مختاری‌فر، شاعر، نویسنده و از فعالان ادبی اهل شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، توسط ماموران اداره اطلاعات ان شهرستان، بازداشت شده است. 

براساس این گزارش، دستگیری جعفر مختاری فر، در پی یورش ماموران اداره اطلاعات شهرستان بوکان به محل کار این فعال ادبی صورت گرفته و برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه، دست نوشته و کتابهای وی هم توقیف شده است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات، مکان دقیق نگهداری و از وضعیت جعفر مختاری زاده اطلاعی حاصل نشده است. 

در خبری دیگر به نقل ازکردپا، روز شنبه ۶ تیر ماه ۱۴۰۵، مهران یوسفی، اهل شهرستان سقز از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی ـ انتظامی دستگیر شده است. 

براساس اعلام یک فرد مطلع:”بازداشت مهران یوسفی در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی صورت گرفته است.” 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات، مکان دقیق نگهداری و از وضعیت مهران یوسفی اطلاعی حاصل نشده است. 

در خبری دیگر به نقل از حال وش، امروز یکشنبه ۷ تیر ماه ۱۴۰۵، عبدالمجید کردتمینی ـ ۴۲ ساله ـ فرزند: نورمحمد، و فرزندش ـ بنیامین کردتمینی ـ ۱۹ ساله ـ اهل و ساکن شهرستان میرجاوه توسط نیروهای امنیتی در شهرستان جیرفت، دستگیر شدند. 

براساس این گزارش، دستگیری عبدالمجید کردتمینی و فرزندش ـ بنیامین کردتمینی، در شهرستان جیرفت از توابع استان کرمان صورت گرفته است. 

علیرغم پیگیرهای صورت گرفته از سوی خانواده و نزدیکان این افراد، از علت دقیق دستگیری، نهاد دستگیر کننده و از مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به عبدالمجید کردتمینی و بنیامین کردتمینی، اطلاعی حاصل نشده است. 

از منظر حقوقی، بازداشت افراد یادشده در این گزارش، در صورت عدم ارائه حکم قضایی معتبر، تفهیم اتهام روشن و دسترسی فوری به وکیل و خانواده، می‌تواند با اصول دادرسی منصفانه و تضمین‌های مقرر در حقوق داخلی و نیز تعهدات بین‌المللی ایران، از جمله اصل برائت، منع بازداشت خودسرانه و حق دسترسی به مرجع قضایی مستقل، در تعارض قرار گیرد.

همچنین وفق موازین آیین دادرسی کیفری، ضابطان دادگستری مکلف‌اند علت بازداشت، اتهام انتسابی و محل نگهداری متهم را در کوتاه‌ترین زمان به وی و بستگانش اعلام کنند و امکان اعتراض به بازداشت از طریق مراجع قضایی برای افراد فراهم باشد. در غیر این صورت، وضعیت افراد می‌تواند در زمره «بازداشت‌های بلاتکلیف» یا «نگهداری خارج از شفافیت قضایی» قابل بررسی حقوقی قرار گیرد.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب