یکشنبه، 30 آذر 1404 5:41 بعد از ظهر

تفهیم اتهامات جدید به محمود مهرابی توسط مصطفی کرباسیان

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Fk6

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۲۳دی ماه ۱۴۰۲، محمود مهرابی، محبوس و بلاتکلیف در زندان مرکزی(دستگرد) اصفهان، با پرونده ای جدی مواجه شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲، محمود مهرابی، ساکن شهرستان مبارکه از توابع استان اصفهان، محبوس و بلاتکلیف در زندان (مرکزی) دستگرد استان اصفهان، در پی انتشار فایلهای صوتی و اعتراض این متهم سیاسی به بلاتکلیفی و محرومیت وی از حقوق اولیه اش، با گشایش پرونده قضایی جدید مواجه شده است. محمود مهرابی، از تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، در بازداشت بسر می برد و از کلیه حقوق خود در فرآیند دادرسی عادلانه محروم شده است. 

یکی از اعضای خانواده این محمود مهرابی به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”محمود مهرابی با توجه به انتشار فایلهای صوتی که به وضعیت بلاتکلیف خود و تداوم محرومیتش از حق دسترسی به وکیل و در اعتراض به وضعیت خود در یک فایل صوتی از طریقی در فضای مجازی منتشر شده بود پس از اعزام به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مبارکه توسط مصطفی کرباسیان ـ بازپرس شعبه مذکور با اتهامات (توهین به مقدسات اسلامی و ائمه معصومین از طریق انتشار فایل صوتی) و (انتشار محتوای مجرمانه از طریق انتشار فایل صوتی) مواجه شده و در نهایت میزان اتهامات وی افزایش پیدا کرد.” 

لازم به اشاره است، محمود مهرابی، اوایل مهر ماه ۱۴۰۲، توسط مصطفی کرباسیان ـ بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مبارکه با اتهامات( افساد فی الارض از طریق انتشار مطالب به شکل گسترده در فضای مجازی)، (نشر اکاذیب)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام در فضای مجازی)، (تحریک غیرموثر نیروهای نظامی و انتظامی به عدم فرمانبرداری از مافوق و عدم انجام وظایف و تسلیم در فضای مجازی)، (تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (توهین به رهبری) و (توهین به روح الله خمینی در فضای مجازی)، تفهیم اتهام شده بود. 

جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام محمود مهرابی، در تاریخ ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۲، توسط مصطفی کرباسیان، بازپرس شعبه ۲ دادسرای عمومی  انقلاب شهرستان مبارکه از توابع استان اصفهان، برگزار و محمود مهرابی، دفاعیات خود را پیش از تنظیم کیفرخواست به بازپرس پرونده اش ارائه کرده بود. 

همچنین،‌ در تاریخ ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۲، محمود مهرابی، در یک فایل صوتی که نسخه ای از آن جهت انتشار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفته بود نسبت به نقض فاحش حقوق شهروندی خود و تداوم بازداشت و بلاتکلیفی در زندان مرکزی اصفهان، تمدید مجدد قرار بازداشت و عدم ارجاع پرونده وی به دادگاه اعتراض کرده بود و مسئولان زندان دستگرد بجای توجه به مطالبات این متهم در بازداشت و بلاتکلیف، وی را در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۴۰۲، بصورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل کرده و در تاریخ ۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ از سلول انفرادی خارج و برای انجام عمل جراحی فتق روده، به بیمارستان اعزام و صبح ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۲ پس از انجام عمل جراحی، بدون تکمیل مراحل نقاهت، به زندان بازگردانده شد. 

محمود مهرابی، در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در استان اصفهان، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ با تودیع قرار وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد اما چند ساعت بعد مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود بازداشت و به سلول انفرادی در بازداشتگاه الف طا ـ متعلق به اطلاعات سپاه واقع در زندان دستگرد استان اصفهان منتقل و اوایل تیر ماه ۱۴۰۲، پس از اعزام به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مبارکه به ریاست مصطفی کرباسیان از بابت اتهامات (افساد فی الارض از طریق انتشار مطالب بصورت گسترده در فضای مجازی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) تفهیم اتهام شده بود. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است. 

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب