سه‌شنبه، 23 دی 1404 12:50 بعد از ظهر

بازداشت و بلاتکلیفی ۲ تَن از شهروندان و آزادی ۲ شهروند دیگر با تودیع وثیقه

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-ubf

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲ اسفند ماه ۱۴۰۱، شهریار کُرد و سارب احمدی، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان های پاوه و آبدانان، بازداشت شدند. از سوی دیگر، محمد محمدی (شیخالی) و قاسم جهانگیر، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز دوشنبه ۱ اسفندماه ۱۴۰۱، شهریار کُرد، متولد: ۱۳۸۱، فرزند: سیف علی، اهل شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، از علت دقیق بازداشت، نام‌ ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به شهریار کُرد تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی حاصل نشده است. 

از سوی دیگر، روز دوشنبه ۱ اسفندماه ۱۴۰۱، محمد محمدی (شیخالی)، اهل شین‌آباد از توابع شهرستان پیرانشهر، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان از زندان نقده آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی محمد محمدی، پس از تفهیم اتهام وی و با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان صورت گرفته است. 

لازم به اشاره است، محمد محمدی(شیخالی)، در تاریخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی منتقل شد و در دی ماه ۱۴۰۱، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان شهرستان نقده منتقل شده بود.

علیرغم‌ آزادی محمد محمدی، با تودیع وثیقه اما از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاع دقیقی حاصل نشده است. 

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، سارب احمدی، اهل شهرستان پاوه و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته زلزله شناسی در دانشگاه آزاد واحد استان کرمانشاه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، بازداشت سارب احمدی، هنگامی که وی در حال رفتن به دانشگاه بود در ایست بازرسی قازانچی توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات سارب احمدی که منجر به بازداشت وی شده اطلاعی در دسترس نیست. 

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، قاسم جهانگیر، ساکن استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در این‌ شهر، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم‌ اتهام با تودیع وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی قاسم جهانگیر با تودیع قرار وثیقه، بطور موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، قاسم جهانگیر در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در استان گیلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب