پنج شنبه , ۰۶ مهر , ۱۴۰۲
پنج‌شنبه, سپتامبر 28

بازداشت و بلاتکلیفی ۱۳ تَن از شهروندان و آزادی ۵ تَن دیگر با تودیع وثیقه

0
638

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۸دی ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای رشت، کرمانشاه، تهران و سنندج، دستکم ۵ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۸شهروند تحت قرار بازداشت در رشت، لاهیجان، تهران، شیراز، قزوین، مشهد و یاسوج، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ بازداشت در بلاتکلیفی بسر می برند. از سوی دیگر، ۵شهروند بازداشت شده در تهران، بانه، نورآباد ممسنی، اراک و بندر گناوه، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، کیوان زندی، معصومه حسین زاده، افسانه مدبر، عادل حسینی و امیرحسین پورعفتیان، توسط نیروهای امنیتی در استانهای گیلان، کردستان، کرمانشاه و تهران، بازداشت شدند. همچنین، علی کریم پور، مسعود قبادی، سجاد جبرئیلی، نازیلا معروفیان، بهنام خان بابایی، داریوش میرشاهی، قاسم جهانگیر و یکتا فلاح آبادی، شهروندان تحت بازداشت در استانهای گیلان، تهران، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد و استان فارس، علیرغم گذشت مدت زیادی از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی بسر میبرند. از سوی دیگر، مجتبی عباسی، داوود باقری، یوسف ایزدی، مریم وحیدیان و وریا قادریان، شهروندان بازداشت شده در استانهای تهران، کردستان، مرکزی، لرستان و بوشهر، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شدند.

براساس این گزارش، اوایل آبان ماه ۱۴۰۱، امیرحسین پورعفتیان، متولد: ۱۳۷۶، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در شهر رشت مرکز استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و علیرغم گذشت بیش از ۲ماه از تاریخ دستگیری در بلاتکلیف بسر می برد. وی هنگام‌ بازداشت مورد اصابت گلوله از سوی نیروهای امنیتی نیز قرار گرفته است.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه امیرحسین پورعفتیان در جریان اعتراضات مورد اصابت گلوله قرار گرفت و سپس بازداشت شده تا به امروز حتی خاناوده وی از مکان نگهداری فرزندشان بی خبر هستند و پیگیریهای آنها برای اطلاع از وضعیت وی بی نتیجه بوده و به شدن نگران سلامت او هستند.” 

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری و اتهامات مطروحه علیه امیرحسین پورعفتیان اطلاعی در دست نیست. 

همچنین، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، آرمان یکتا فلاح آبادی، شهروندان ساکن لاهیجن و رشت و از توابع استان گیلان، بطور بلاتکلیف در زندانهای ازبرم و لاکان رشت بسر می برند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آرمان یکتا فلاح آبادی در دوران بازجوئی، به شدت مورد ضرب و شتم و‌ فشارهای روحی و فیزیکی از سوی بازجویان برای اعتراف به (‏آتش زدن مسجد)، (آتش زدن یک دستگاه اتوبوس انتقال خون) و همچنین (آتش زدن ۶ دستگاه موتورسیکلت) قرار گرفته است.” 

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”آرمان از روز بازداشت تا تاریح ۲۸ آبان ماه در سلول انفرادی بند سپاه رشت محبوس بود و سپس به زندان لاکان رشت منتقل شد.”

لازم به ذکر است، آرمان یکتا فلاح آبادی، در تاریخ ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه در میدان سرگل شهر رشت مرکز استان گیلان بازداشت شد. 

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، بهنام خان بابایی، در رابطه با اعتراضات سراسری بازداشت و پس از طی نراحل بازجویی و تفهیم اتهام به زندان ازبرم لاهیجان منتقل و در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه اتهامات مطروحه علیه آقای خان بابایی (حمل سلاح غیرمجاز)، (توهین به رهبری) و (تحریک اموال عمومی) عنوان شده به همین جهت بازپرسی پرونده سخت گیری زیادی به پرونده می کند و ما وثیقه درخواستی را به مبلغ ۱ میلیارد برای آزادی وی تودیع کردیم اما از آزادی وی جلوگیری می شود.” 

بعلاوه، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، قاسم جهانگیر، ساکن شهر رشت مرکز استان گیلان و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری علیرغم گذشت ۳۸ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان لاکان شهر رشت بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”اتهامات منتسب شده به آقای جهانگیر در مراحل بازجویی و بازپرسی (اخلال در نظم و آسایش عمومی)، (تحریق اموال عمومی) عنوان شده است.” 

لازم به اشاره است، قاسم جهانگیر، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهر رشت مرکز استان گیلان، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه رشت و طی مراحل بازجوئی و سپس تفهیم اتهام در دادسرای عمومی و انقلاب این شهر، سپس به زندان لاکان رشت منتقل شد. 

همچنین، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، علی کریم پور، ساکن شیراز مرکز استان‌ فارس، علیرغم گذشت ۱۷ روز از تاریخ بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز بسر می برد. 

فروغ کریم پور خواهر علی کریم پور در صفحه شخصی خود نوشت:”بازداشت برادرم در مورخ ۱۹ آذرماه در زمانی که برای پیگیری فک پلمب مغازه اش به اداره اماکن مراجعه کرده، صورت گرفت و علی کریم پور پس از دو هفته بازداشت در بازداشتگاه سروش شیراز به زندان عادل آباد منتقل شد. علاوه براین، علیرغم پیگیری های خانواده و وکیل وی تاکنون از روند پرونده، اتهامات انتسابی او اطلاعی نداریم.” 

لازم به ذکر است، علی کریم پور، در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، در خالی که حسب فراخوان از پیش منتشر شده محل کسب خود بسته و اعتصاب کرده بود محل کسب وی به دستور ارگانهای امنیتی در شیراز پلمب و با توجه به پیگیریهای وی در دادسرای این شهر بازداشت شد. 

در خبری دیگر، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، داریوش میرشاهی، فرزند: حمید، ساکن مشهد مرکز استان خراسان رضوی و از بازداشت شدگان اعتراضات مردمی در این شهر علیرغم گذشت ۹۷ روز از زمان بازداشت، کماکان بطور بلاتکلیف در زندان وکیل آباد بسر می برد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”جملگی اعترافات اخذ شده از آقای میرشاهی در مراحل بازجویی بر اثر شکنجه و تهدید و ارعاب بوده و شدت فشارهای روحی به وی به قدری زیاد بوده در زمان بازجویی یک مرحله دچار بیهوشی شده بود.‌” 

این منبع مطلع خاطرنشان کرد:”پرونده وی در شعبه ۹۰۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ مشهد نزد بازپرس موسوی است اما هنوز جلسه بازپرسی وی برگزار نشده است.” 

لازم به ذکر است، داریوش میرشاهی، در تاریخ ۱ مهرماه ۱۴۰۱، در حریان برگزاری اعتراضات مردمی در میدان فلسطین مشهد توسط مانوران امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل و پس از اتمام بازجوئی و تفهیم اتهام اولیه سپس به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. 

در ادامه نیز، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، افسانه مدبر، متولد: ۱۳۴۱، ساکن تهران، دکتر روانشناس، محبوس و بلاتکلیف در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل و حق ملاقات و عدم بلاتکلیفی محروم است. 

به نقل از یک منبع نزدیک افسانه مدبر در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به کهولت سن و از سوی دیگر سابقه بیماری قلبی که خامم مدیر از آن رنج می برد پس از بازداشت دسترسی وی به داروهای تخصصی اش قطع شده و نا به شدت نگران وضعیت سلامتی شان هستیم.” 

لازم به اشاره است، افسانه مدبر، در تاریخ ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی در تهران، بازداشت و جهت بازحویی و تشکیل پرونده به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. 

از مصادیق حقوقی اتهامات، علت دقیق بازداشت و روند حقوقی پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست. 

اتحادیه آزاد کارگران ایران عم در خبری اعلام کرد؛ امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، معصومه حسین‌زاده، متولد: ۱۳۷۴، اهل شهرستان رودسر از توابع استان گیلان، پرستار بیمارستان مدرس تهران و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته پرستاری در دانشگاه بهشتی تهران علیرغم گذشت ۲۵ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان قرچک ورامین بسر می برد. 

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است:”معصومه با خانواده‌اش ملاقات داشته، اما هنوز دادگاهی برای او تشکیل نشده و زمان دادگاه تعیین نشده است.” 

لازم به ذکر است، معصومه حسین زاده، صبح ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۱، هنگامی مشغول رفتن به محل کار خود بود، مقابل منزل خود در تهران توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاهی در تهران و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در تاریخ ۱۴ آذر ماه به زندان قرچک ورامین منتقل شد. 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور اعلام کرد؛ امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، مسعود قبادی، اهل شهرستان یایوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، در اعتراض به تداوم بازداشت، بلاتکلیفی و محرومیت وی از حق دسترسی به خدمات پزشکی و درمان اعتصاب غذا کرده است. 

براساس این گزارش، مسعود قبادی، از بیماری قلبی در رنج است و پس از بازداشت مراحل درمان بیماری و دسترسی وی به داروهای تخصصی قلب و عروق قطع شده و با توجه به کیفیت نامطلوب خدمات پزشکی در زندان یاسوج نیازمند اعزام به مرکز درمانی تخصصی خارج از زندان و تسریع در روند رسیدگی به پرونده قضایی اش است. 

لازم به اشاره است، مسعود قبادی، در تاریخ ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط ماموران اطلاعات سپاه فتح در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی به زندان یاسوج انتقال داده شد.

وی پیشتر هم  در تاریخ ۲۲ مهرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی  بازداشت و در تاریخ ۳ آبان ماه ۱۴۰۱ آزاد شده بود.

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ اعلام کرد؛ امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، نازیلا معروفیان، خبرنگار و دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری دز دانشگاه علامه طباطبایی تهران، علیرغم گذشت ۲ ماه از تاریخ بازداشت بطور بلاتکلیف در زندان اوین‌ بسر می برد. 

علت بازداشت این خبرنگار و فعال رسانه ای انتشار مصاحبه ای بوده که با پدر مهسا امنیتی انجام و آن را در فضای رسانه ای منتشر کرده بود. 

لازم به ذکر است، نازیلا معروفیان، ۸ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از انتشار مصاحبه خود با امجد امینی (پدر مهسا امینی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

در خبری دیگر، امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، سجاد جبرئیلی، ساکن تهران و دانشجوی مقطع مهندسی در رشته عمران و شهرسازی در دانشگاه بین‌المللی قزوین، علیرغم نزدیک به ۱۰۰ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ بسر می برد. 

گفته می‌شود سجاد جبرئیلی، توسط دادگاه انقلاب تهران، به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. 

لازم به ذکر است، سجاد جبرئیلی، در تاریخ ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

کردپا هم در خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۱، عادل حسینی، ساکن استان کرمانشاه و فعال فضای مجازی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، مبنی بازداشت عادل حسینی، فعالیت در صفحه اینستاگرامی (مردم کرمانشاه) و انتسار مطالبی انتقادی از وضعیت جاری ایران و شدت سرکوب و ارعاب بر علیه شهروندان عنوان شده است. 

کولبرنیوز هم در خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۱، کیوان زندی، ٣٩ ساله، ساکن شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، بازداشت کیوان زندی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی صورت گرفته و ازمکان نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست. 

از سوی دیگر، طی روزهای اخیر، یوسف ایزدی، ساکن شهرستان نورآباد ممسنی از توابع استان فارس، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان نورآباد آزاد شد.

براساس این گزارش، آزادی وی با تودیع قرار وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، یوسف ایزدی، در تاریخ ۲۲ آذرماه ۱۴۰۱، پس از یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی در شهرستان نورآباد بازداشت و در مراحل بازجویی و بازپرسی به علت فعالیت در فضای مجازی و انتشار مطالب اعتراضی در صفحات شخصی خود مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

همچنین، طی روزهای اخیر، مجتبی عباسی، معلم ساکن بندر گناوه از توابع استان بوشهر، پس از  اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی و تفهیم‌ اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. بیش از ۳۵ روز بازداشت، با تودیع قرار آزاد شد. 

علیرغم آزادی مجتبی عباسی با تودیع وثیقه و تفهیم اتهام وی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان بندرگناوه اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، مجتبی عباسی، اوایل آذرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بندرگناوه بازداشت شده بود.

کانون صنفی معلمان ایران هم در خبری افزود؛ روز چهارشنبه ۷ دی ماه ۱۴۰۱، وریا قادریان، معلم و فعال مدنی، ساکن شهرستان بانه از توابع استان کردستان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم‌ اتهام با تودبع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

علیرغم آزادی این فعال مدنی با تودیع وثیقه اما در گزارش مذکور به مصادیق حقوقی اتهامات وی اشاره ای نشده است. 

لازم به ذکر است، وریا قادریان، در تاریخ ١٧ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بانه بازداشت شده بود. 

شبکه شرق هم در خبری اعلام کرد؛ عصر روز چهارشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۱، مریم وحیدیان، روزنامه‌نگار و خبرنگار خبرگزاری ایلنا، پس از اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی و تفهیم‌ اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد. 

گفتنی است از علت بازداشت و اتهامات انتسابی مریم وحیدیان اطلاعی در دست نیست.

لازم به اشاره است، مریم وحیدیان، خبرنگار حوزه کارگری، در تاریخ ۶ آذرماه۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل وی در تهران هنگامی که مراسم جشن تولد این روزنامه نگار در حال برگزاری بود پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی وی مهمانانش بازداشت شده بود. 

وبسایت دیدبان هم در خبری اعلام کرد؛ امروز پنجشنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۱، داود باقری، روزنامه‌نگار و مدیر مسئول روزنامه‌ های جامعه فردا و عطریاس، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام  با تودیع قرار کفالت آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی داوود باقری، پس از اتمام مراحل بازجویی و بازپرسی و تفهیم اتهامات (اجتماع و تبانی) و (تبلیغ علیه نظام) صورت گرفته و مصادیق کلی اتهامات به دلیل انتشار مطالب انتقادی است که وی در نقد عملکرد سیاسی و اقتصادی دولت، نحوه برخورد با معترضان و حوادث اخیر منتشر کرده بود. 

لازم به ذکر است، داوود باقری، در تاریخ ۴ دی ماه ۱۴۰۱، با نیابت قضایی از طرف دادسرای ناحیه ۳۳ تهران و در پس شکایت اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود در شهر اراک مرکز استان مرکزی بازداشت شده بود. 

سرکوب آزادی بیان، عقیده و اندیشه ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است که بر حق افراد بر انتشار آزادانه افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی تاکید می کند.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.

برچسب هاتظاهرات سراسری در ایرانمهر ۱۴۰۱نازیلا معروفیانآذرماه۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان اعتراضات سراسریمعصومه حسین زادهسجادجبرییلیبازداشت شدگان اعتراضات آبان ماهمهر ماه ۱۴۰۱آبان ماه ۱۴۰۱آذر ماه ۱۴۰۱تظاهرات سراسری آذر۱۴۰۱کیوان زندیسجاد جبرییلیحقوق بشرنقض حقوق بشردر ایرانتظاهرات سراسری ۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان ۱۴۰۱آذر۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات آبانقاسم جهانگیرعلی کریم پورنقض حقوق بشر در ایراننقض حقوق بشر در ایران،۱۴۰۱تظاهرات سراسری در سال ۱۴۰۱مهر۱۴۰۱آرمان یکتا فلاح آبادیداودمیرشاهیداریوش میرشاهیتظاهرات سراسری شهریور ۱۴۰۱آبان۱۴۰۱محاکمه بازداشت شدگان شهریور۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات آبان۱۴۰۱امیرحسین پورعفتیانداوودمیرشاهیبازداشت شدگان اعتراضاتسجادجبرئیلیتظاهرات سراسری در سال۱۴۰۱بازداشت شدگان اعتراضات مهر ۱۴۰۱عادل حسینیداود میرشاهیموارد نقض حقوق بشر در ایرانمهرماه۱۴۰۱سجاد جبرئیلیبازداشت شدگان اعتراضات سراسریآذر ۱۴۰۱افسانه مدبرداوود میرشاهیتظاهرات سراسریمسعود قبادیبازداشت شدگان اعتراضات ۱۴۰۱تظاهرات سراسری،تظاهرات سراسری آذر ۱۴۰۱افسانه سادات مدبربهنام خان بابایی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: