گزارش تکمیلی از بازداشت علی موسی نژاد فرکوش، فعال سیاسی مشروطه خواه / اسناد

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۹، ماموران امنیتی با یورش به منزل شخصی علی موسی نژاد فرکوش، این فعال مدنی را برای تحمل حبس بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، صبح امروز یکشنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۹، علی موسی نژاد فرکوش – دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی و فعال سیاسی مشروطه خواه، ساکن تهران، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۵ ساله خود از بابت اتهام « اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور » بازداشت و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده این فعال سیاسی مشروطه خواه در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفت: “علی موسی نژاد فرکوش، فعال سیاسی مشروطه خواه در بهمن ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و پس از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در زندان اوین و طی مراحل بازجویئ چندی بعد با تودیع وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.
با آغاز مراحل دادرسی و ارجاع پرونده این فعال سیاسی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت محمد مقیسه، در تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۸، علی موسی نژاد فرکوش، از بابت اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام توهین به روح الله خمینی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام توهین به رهبری به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام هم به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در تاریخ ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر، قاضی وقت شعبه مذکور عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی تحمل ۵ سال از مجموع این حکم برای علی موسی نژاد فرکوش، اجباری شد.
با اجرای شدن این حکم در تاریخ ۲۷خرداد ماه ۱۳۹۹، ابلاغیه ای از سوی شعبه ۱ اجرای احکام کیفری دادسرای زندان اوین به ریاست محمدمهدی براعه برای اجرای حکم حبس تعزیری این فعال سیاسی مشروطه خواه ارسال شد اما با توجه به شیوع کرونا این اجرائیه تعلیق شده بود. در نهایت علی موسی نژاد فرکوش، در ساعات اولیه صبح امروز یکشنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۹، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان رجائی شهر کرج منتقل شد.”
حقوق بشر در ایران، ساعاتی پیش، با انتشار گزارشی بازداشت علی موسی نژاد فرکوش را اطلاع رسانی کرده بود.
- بیشتر بخوانید: بازداشت علی موسی نژاد فرکوش توسط نیروهای امنیتی
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم و بازداشت خودسرانه بدون تفهیم اتهام ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
سرکوب شهروندان و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها بدون وجود مستندات قانع کننده ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.
- احضاریه صادره توسط واحد اجرای احکام
- حکم صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر