بازداشت فرد حیوان آزار ساکن شهرستان فردوس توسط ماموران انتظامی

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹، فرد حیوان آزار ساکن شهرستان بیرجند در استان خراسان جنوبی توسط ماموران انتظامی این شهرستان بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رُکنا، امروز سه شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹، علی محمدپور، رئیس پلیس فتا در استان خراسان جنوبی از دستگیری فرد حیوان آزار ساکن شهرستان فردوس از توابع بیرجند به اتهام انتشار کلیپ مرتبط با حیوان آزاری در فضای مجازی تنش های زیادی را به بوجود آورده بود خبر داد. برای این فرد حیوان آزار پرونده ای در قوه قضائیه تشکیل شد.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی در تشریح این خبر گفت: “برابر پایش صورت گرفته در فضای مجازی توسط کارشناس پلیس فتا شهرستان فردوس، صفحه اینستاگرامی شناسایی شد که در آن اقدام به انتشار ویدئوی حیوان آزاری کرده بود که با توجه به حساسیت موضوع پرونده به صورت ویژه در دستور کار این پلیس قرار گرفت.”
سرهنگ محمدپور در ادامه افزود: “در این ویدئو فردی اقدام به بستن طناب به سر یک قلاده شغال و کشیدن با خودرو تا کشته شدن حیوان کرده بود که با بررسی کارشناسان پلیس فتا شهرستان فردوس این فرد شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر شد.”
وی در خاتمه تصریح کرد: “این فرد متهم به حیوان آزاری پس طی مراحل بازجوئی برای طی مراحل دادرسی به قوه قضائیه تحویل داده شد.”
در حالی برخوردهای جدی قضائی با متخلفان حیوان آزاری در ایران صورت نمی گیرد که پیشنویس قانون منع حیوانآزاری که تدوین آن از اواخر سال ۱۳۹۴ آغاز شد ابتدا در قالب لایحه از سازمان حفاظت محیط زیست به هیئت دولت راه یافت. لایحه ای که تعلل دولت در ارسال آن به مجلس سبب شد این پیش نویس در سال ۱۳۹۸، با پیگیریهای فراکسیون محیط زیست مجلس، در قالب طرح به مجلس ارائه شود. اما این طرح که شهریور سال ۱۳۹۸ در مجلس اعلام وصول شد تا به امروز در کمیسیون حقوقی مجلس معطل مانده و هیچگونه رسیدگی به آن صورت نگرفته است.
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.