بازداشت شکارچی غیرمجاز در کاشان توسط ماموران انتظامی

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۹، یک شکارچی غیرمجاز ساکن شهرستان کاشان به اتهام شکار چندین راس بزکوهی و گوسفند وحشی بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از دیدبان محیط زیست ایران، طی روزهای گذشته، یک شکارچی غیرمجاز به بیش از ده ها راس کوچ کوهی و گوسفند وحشی را بدون مجوز شکار کرده بود توسط ماموران انتظامی کلانتری برزک و با همراهی نیروهای محیط بانی کاشان بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی به زندان کاشان منتقل شد.
روح الله دهقانی، دادستان عمومی و انقلاب کاشان در تشریح این خبر گفت: “با همکاری و رصد اطلاعاتی مامورین انتظامی کلانتری برزک و نیروهای محیط زیست کاشان یک شکارچی حرفهای که سالها مشغول شکار و نابودی حیات وحش منطقه حفاظت شده قمصر و برزوک بود دستگیر و روانه زندان شد.”
دادستان کاشان در ادامه پیرامون چگونگی شکار غیرمجاز توسط این فرد متخلف افزود: “این شکارچی صاحب یک باغ پدری واقع در منطقه حفاظت شده بود به راحتی از درون باغ حیات وحش را رصد کرده و با فاصله کوتاهی از باغ خود به شکار پرداخته و سریعا به محل قبلی بازمی گشت، بنابراین دستگیری وی بسیار مشکل بوده و هر بار به نحوی از دست مامورین فرار میکرد. نهایتا مامورین کلانتری و نیروهای محیط زیست وی را دستگیر و در بازرسی از باغ وی تصاویر متعددی از شکار حیوانات وحشی را کشف کردند.”
این مقام قضائی شهر کاشان در خاتمه افزود: “در بررسی بهعمل آمده توسط کارشناسان محیط در زیست کاشان، تصاویر کشف شده از متهم بیانگر شکار ۳۰ کل، بز، قوچ و میش وحشی و زندهگیری یک بزغاله وحشی میباشد. این متهم همچنین به خرید و فروش سلاح قاچاق نیز مظنون است. متهم بدون قبول قرار وثیقه از سوی دادستانی تا زمان رسیدگی به پرونده روانه زندان شده است.”
آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست است.
هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.
اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.
پس از انگلستان کشورهای دیگری نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.
تا کنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه،دو جانبه و اسناد بینالمللی در زمینه حقوق حیوانات انعقاد گردیده که از کثرت این موارد صرفا به چند نمونه آن اشاره می کنیم: اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتر، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بینالمللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ از جمله اسناد بین المللی است که در حمایت از حقوق حیوانات مورد تصویب قرار گرفته است.
برهمین اساس, اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسید.