جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

باپیر برزه، برای تحمل ادامه حبس به زندان نقده بازگشت

0
603

حقوق بشر در ایرانامروز جمعه ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۹، باپیر برزه، شهروند ساکن شهرستان پیرانشهر پس از اتمام دوران مرخصی برای تجمل ادامه حبس به زندان نقده بازگشت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، امروز جمعه ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۹، باپیر برزه – فرزند: عثمان و ساکن روستای چیانه و زندانی سیاسی اهل شهرستان پیرانشهر پس از اتمام دوران مرخصی برای سپری کردن ادامه حبس تعزیری خود به زندان نقده بازگشت. این زندانی سیاسی در تاریخ ۱ مهر ماه سالجاری برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۲ سال و ۶ ماه خود بازداشت و به زندان شهرستان نقده منتقل شد. 

این زندانی سیاسی، در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۹، در پی بروز علائم کرونا و وخامت وضعیت جسمانی به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود. 

باپیر برزه، در تاریخ ۱ مهر ماه ۱۳۹۹، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۲ سال و ۶ ماهه اش خود را به زندان نقده معرفی کرد. 

این شهروند ساکن توابع پیرانشهر، در تیر ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی پس از تشکیل جلسه دادرسی از ۸ ماه حبس تعزیری صادره توسط دادگاه بدوی به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اجرای مصوبه مجلس مبنی بر کاهش مجازات حبس تعزیری و بازگشت پرونده این فعال سیاسی به شعبه مذکور در تاریخ ۹ مرداد ماه ۱۳۹۹، شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی باپیر برزه را با اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد اپوزسیون حکومت ایران به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. 

در بهمن ماه ۱۳۹۸, باپیر برزه, توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ شهرستان پیرانشهر با اتهام همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف نظام محاکمه و به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد. پس از ابلاغ حکم این فعال سیاسی با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان بطور موقت از بازداشت آزاد شد. 

این فعال سیاسی، در آذر ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران اطلاعات سپاه  پیرانشهر بازداشت و جهت بازجویی به بازداشتگاه این ارگان امنیتی در ارومیه منتقل شد. 

دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد تاکید شده در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر است که بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان است تاکید دارد. 

سرکوب و بازداشت فعالان فضای مجازی و تلگرام مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

برچسب هانقض حقوق بشرنقض حقوق بشرد ر ایرانسرکوب شهروندان کورد ایراننقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیشهروندان کرد زندانی سیاسیباپیر برزه شهرستان پیرانشهرشهرستان پیرانشهر باپیر برزهزندانی سیاسی زندانی عقیدتیشهروندان کرد در ایرانشهرستان نقدهزندانی سیاسی در ایرانشهروندان کرد ایرانشهروندان کورد سنی مذهبشهروندان کوردایرانفعال سیاسی کورد باپیر برزهشهروندان کورد در ایرانسرکوب شهروندان کورد در ایراننقض حقوق شهروندان کورد در ایراننقض حقوق بشر درایرانبازداشت و بیخبری از شهروندانزندانی سیاسی کورد در ایرانبازداشت شهروندان کورد در سردشتزندانیان سیاسی زندان نقدهشهروندان کوردشهروندان کردحقوق بشر در جمهوری اسلامیبیماری زندانی سیاسیشهروندان کورد در جمهوری اسلامیبازداشت شهروندان کوردشهروندان کورد جمهوری اسلامیبازداشت شهروندان کورد در پیرانشهرحقوق بشرنقض حقوق شهروندان در ایرانزندانی سیاسی کوردسرکوب شهروندان کوردحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانشهروندان کورد اهل سنتحق مرخصی زندانی سیاسیسرکوب شهروندان شهروندان کوردشهروندان کورد در مریوانزندانی سیاسیسرکوب شهروندان در ایرانشهروندان کورد ایرانباپیر برزهزندان نقدهنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایرانزندانی سیاسی کرد در ایرانباپیر برزه فعال سیاسیشهروندان کورد ارومیهحقوق بشر در ایرانبازداشت شهروندانسرکوب شهروندان کرد در ایرانباپیر برزەحقوق بشر زندانیان سیاسیشهروندان کورد زندانی سیاسیباپیر برزه دادگاه تجدیدنظرفعال سیاسی باپیر برزهباپیربرزهنقض حقوق بشر در ایرانزندانی سیاسی کردحقوق بشر درایرانبازداشت شهروندان کورد در ایرانمرخصی زندانی سیاسیباپیر برزه روستای چیانهاجرای حکم حبس باپیر برزهزندانی سیاسی باپیر برزه

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading